Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice mají první šanci ukončit sérii, Kometa spoléhá na podporu fanoušků

Vítkovice mají první šanci zajistit si postup do semifinále extraligy. Ostravští hráči nastoupí v Brně s vedením 3:2 na zápasy a cílem využít hned první mečbol. Kometa však věří, že si i s podporou fanoušků dokáže vynutit rozhodující sedmé utkání a dramatickou sérii prodlouží.

"Věřím, že se nám podaří sérii ještě vrátit do Ostravy," řekl trenér Brna Patrik Martinec po sobotní těsné porážce 0:1.

"Doma hrajeme výborně a věřím, že fanoušci opět vyprodají halu, budou našim šestým hráčem, a když budeme hrát jako v sobotu 40 minut, tak jsem přesvědčený, že vyhrajeme," podotkl jedenapadesátiletý Martinec.

Kometa v play-off včetně předkola doma vyhrála tři ze čtyř utkání, neuspěla pouze v prvním souboji s Vítkovicemi.

Brňané by ale k úspěchu potřebovali zlepšit hru v početní výhodě. Zatímco proti Mladé Boleslavi vstřelili v přesilovkách pět branek, proti Vítkovicím zatím využili jen jednu výhodu.

"Věřím, že se nám podaří něco vymyslet a změnit. Naposledy nám jeden gól chyběl a přesilovky jsme hráli špatně. Věřím, že to změníme, a když nějakou přesilovku budeme mít, tak ji zahrajeme lépe a dáme gól," řekl Martinec.

Kometa stále nemůže počítat s potrestaným obráncem Rhettem Hollandem a zraněným útočníkem Eduardem Šalém.

S vynucenou absencí se musejí vypořádat i Vítkovice, za které nesmí z rozhodnutí disciplinární komise nastoupit obránce Lukáš Kovář.

I tak ale Ostravané věří, že v pondělí čtvrtfinálovou sérii ukončí a poprvé od roku 2011 postoupí do semifinále. Od té doby ve čtvrtfinále šestkrát neuspěli.

"Pojedeme do Brna s tím, že to tam budeme chtít ukončit a vyhrát. Série ale nekončí, čeká nás nejdůležitější krok. Budeme se soustředit na sebe, aby každý udělal maximum. Pokud možno více než sto procent," řekl Aleš Stezka.

Vítkovický brankář v posledním utkání udržel čisté konto a s průměrem 1,20 inkasovaného gólu na zápas kraluje této statistice v play-off.

"Bude to obrovsky těžký zápas, stejně jako všechny předcházející. Podíváme se na video, nachystáme se a připravíme co nejlépe. Tak, aby se sedmý zápas pokud možno už nemusel hrát," řekl útočník Petr Fridrich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články