Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vítkovice mají první šanci ukončit sérii, Kometa spoléhá na podporu fanoušků

Vítkovice mají první šanci zajistit si postup do semifinále extraligy. Ostravští hráči nastoupí v Brně s vedením 3:2 na zápasy a cílem využít hned první mečbol. Kometa však věří, že si i s podporou fanoušků dokáže vynutit rozhodující sedmé utkání a dramatickou sérii prodlouží.

"Věřím, že se nám podaří sérii ještě vrátit do Ostravy," řekl trenér Brna Patrik Martinec po sobotní těsné porážce 0:1.

"Doma hrajeme výborně a věřím, že fanoušci opět vyprodají halu, budou našim šestým hráčem, a když budeme hrát jako v sobotu 40 minut, tak jsem přesvědčený, že vyhrajeme," podotkl jedenapadesátiletý Martinec.

Kometa v play-off včetně předkola doma vyhrála tři ze čtyř utkání, neuspěla pouze v prvním souboji s Vítkovicemi.

Brňané by ale k úspěchu potřebovali zlepšit hru v početní výhodě. Zatímco proti Mladé Boleslavi vstřelili v přesilovkách pět branek, proti Vítkovicím zatím využili jen jednu výhodu.

"Věřím, že se nám podaří něco vymyslet a změnit. Naposledy nám jeden gól chyběl a přesilovky jsme hráli špatně. Věřím, že to změníme, a když nějakou přesilovku budeme mít, tak ji zahrajeme lépe a dáme gól," řekl Martinec.

Kometa stále nemůže počítat s potrestaným obráncem Rhettem Hollandem a zraněným útočníkem Eduardem Šalém.

S vynucenou absencí se musejí vypořádat i Vítkovice, za které nesmí z rozhodnutí disciplinární komise nastoupit obránce Lukáš Kovář.

I tak ale Ostravané věří, že v pondělí čtvrtfinálovou sérii ukončí a poprvé od roku 2011 postoupí do semifinále. Od té doby ve čtvrtfinále šestkrát neuspěli.

"Pojedeme do Brna s tím, že to tam budeme chtít ukončit a vyhrát. Série ale nekončí, čeká nás nejdůležitější krok. Budeme se soustředit na sebe, aby každý udělal maximum. Pokud možno více než sto procent," řekl Aleš Stezka.

Vítkovický brankář v posledním utkání udržel čisté konto a s průměrem 1,20 inkasovaného gólu na zápas kraluje této statistice v play-off.

"Bude to obrovsky těžký zápas, stejně jako všechny předcházející. Podíváme se na video, nachystáme se a připravíme co nejlépe. Tak, aby se sedmý zápas pokud možno už nemusel hrát," řekl útočník Petr Fridrich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články