Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vítkovice má táhnout vzhůru nový sportovní ředitel Šimíček

Hokejové Vítkovice až do posledních kol bojovaly v extralize o záchranu, je proto čas na změny. Ostravskému týmu má pomoci bývalý reprezentant a mistr světa z roku 1999 Roman Šimíček, od května bude jeho sportovním ředitelem. Osmačtyřicetiletý vítkovický odchovanec se vrací na místo činu po více než pěti letech, na začátku listopadu 2014 skončil u týmu jako asistent spolu s odvolaným koučem Peterem Oremusem.

Roman Šimíček
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Pozice sportovního ředitele bude nejvyšší pozicí ve sportovní hierarchii našeho klubu. Jedná se o přímého nadřízeného trenérů. Hlavní náplní práce bude řídit sportovní chod klubu, v rámci rozpočtu vytipovávat hráče pro A-mužstvo, vést jednání s hráči i agenty, jednoduše skladba mužstva tak, aby bylo s ohledem na finanční možnosti co nejlepší po všech stránkách," řekl klubovému webu šéf a majitel Vítkovic Aleš Pavlík.

"Samozřejmě nejde o osamělou funkci, vše se bude dít v rámci společné konzultace s trenéry i se mnou. Jedná se o čistě sportovní pozici, shánění finančních prostředků či oslovování partnerů do kompetencí sportovního ředitele nepatří," doplnil Pavlík.

Šimíček hrál za Vítkovice do konce sezony 1997/98, pak odešel do Hämeenlinny. Z Finska se po dvou letech vydal do NHL, kde hrál za Pittsburgh a Minnesotu. V roce 2002 se vrátil do Evropy a po angažmá v IFK Helsinky a Spartě zamířil před ročníkem 2004/05 zpět do Vítkovic. Po pěti letech se rozloučil a hrál ještě za Trenčín a Tychy.

Trenérské zkušenosti z Česka i Slovenska

Držitel bronzu ze světového šampionátu v roce 1997 se po skončení kariéry v roce 2013 stal asistentem trenéra ve Vítkovicích. Potom byl koučem Košic, Skalice, Znojma a naposledy vedl v ročníku 2018/19 opět Košice.

"Roman Šimíček má bohaté hokejové zkušenosti jako hráč, ale i jako trenér a má díky tomu výborné kontakty a styky i ze současnosti. V hokejovém prostředí se velice dobře orientuje. Tato volba není nějakou nahodilou variantou, narychlo uskutečněnou," uvedl Pavlík.

"Delší dobru pracujeme na obměně a zkvalitnění všech úrovní našeho klubu tak, abychom byli od další sezony opět konkurenceschopní a úspěšní. Aktuální těžká situace u nás v Česku a v celém světě nám v tom nemůže zabránit," dodal Pavlík. Vítkovice skončily v extralize předposlední o tři body před sestupujícím Kladnem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články