Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice dotáhly vedení lídra z Pardubic, ale ten rozhodl v nájezdech

Se šňůrou jedenácti výher za sebou přijeli k dohrávce 21. kola do Víktovic hokejisté Liberce a v utkání prvního s druhým dokázali potvrdit pověst lídra soutěže, když v nájezdech vyhráli 5:4. Druhé Víktovice dokázaly dotáhnout pardubické vedení 4:2, ale v nastavení už další gól přidat nedokázaly a hosté rozhodli v nájezdech. Ostravané teprve v devátém utkání sezony ztratili první body na domácím ledě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Pardubice

Souboj nejlepších nepřinesl žádnou taktickou nudu, dvě nejsilnější ligové ofenzivy vyprodukovaly za úvodních čtrnáct minut pět gólů.

Zápas nabral od úvodního vhazování ostré tempo: už po čtyřiceti sekundách hosté propadli ve středním pásmu a domácí ukázkově sehráli přečíslení, které po Mikušově přihrávce do prázdné branky zakončil Dej.

Hosté kontrovali Zohornovou šancí, kterou zastavila tyč, pak ale dokázali skóre v osmé minutě otočit během pětadvaceti sekund a v jednom střídání slepenými góly obránce Dvořáka. Ten nejprve překonal Stezku bombou od modré čáry, aby si krátce po buly zajel za vítkovickou obranu na Košťálkův pas a puk po jeho střele prošel mezi Stezkovými betony za brankovou čáru.

Domácí srovnali ve své silné disciplíně – přesilovce – kterou ze své oblíbené pozice na kruhu třináctým gólem sezony zužitkoval nejproduktivnější hráč soutěže Lakatoš. Ale už za 32 sekund si hosté vzali vedení zpět rovněž v přesilové hře, kterou podobně – ranou z kruhu – využil Radil.

Přestože divoký brankostroj poté ustal, stále se hrál rušný a zajímavý hokej. Východočeši ve 28. minutě dokonce utekli do dvougólového trháku po bleskové souhře mezi Radilem a Kousalem, jenž z první prudce prostřelil Stezku.

Domácí však znovu zvýšili otáčky a velkou aktivitou manko dotáhli. Ve 34. minutě si i na Kovářův pas najel Dej a přes faul dotírajícího beka bekhendem ze sóla překonal Willa. Svůj jedenáctý gól sezony navíc ve 37. minutě po špatném pardubickém vyhození z pásma přidal pohotovým švihem Bukarts a bylo vyrovnáno.

Ve třetí části měli trochu blíže k vítězství hosté, Stezka ale kryl nebezpečné pokusy Radila i Říčky. Utkání se proto protáhlo až do nájezdů, v nichž hosté zásluhou Urbana a Zohorny proměnili hned dva úvodní, zatímco za domácí skóroval pouze Fridrich.

HC Vítkovice Ridera – HC Dynamo Pardubice 4:5 po sam. nájezdech (2:3, 2:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Dej (Mikuš), 13. Lakatoš (Roberts Bukarts, Marosz), 34. Dej (L. Kovář), 37. Roberts Bukarts (L. Kovář, Kalus) - 8. T. Dvořák (Poulíček), 8. T. Dvořák, 14. Radil (Čerešňák, Říčka), 28. R. Kousal (Radil, T. Zohorna), rozhodující nájezd T. Zohorna. Rozhodčí: Hradil, Kika - Axman, Lederer. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. Diváci: 6542.

Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Mikuš, Gewiese, Stehlík, L. Kovář - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Bernovský, Krieger, Roberts Bukarts - Kalus, Lindberg, Dej - Krejsa, Marosz, Lednický. Trenér: Holaň.

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Matýs, Cienciala, Říčka - Koffer, Poulíček, Paulovič - Rouha, Rákos, Urban. Trenér: Rulík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články