Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vítkovice Červenku se Sobotkou uhlídaly a porazily Slavii 3:0

Ostrava - Vítkovičtí hokejisté po čtyřech prohrách v řadě zabrali a na domácím ledě v 7. kole extraligy porazili Slavii 3:0. Roman Červenka se v sešívaném dresu vůbec neprosadil. Hrdinou večera byl brankář Roman Málek, bývalý slávista, který několika důležitými zákroky Vítkovice podržel a připsal si druhé čisté konto v sezoně.

Zápas jen pozvolna nabíral tempo a první třetina byla na zajímavé situace chudá. Na Málka dorážel v deváté minutě Sklenář, ale neuspěl stejně jako Červenka, který po kolotoči ve vítkovickém pásmu opět nechal vyniknout domácího brankáře. Do sítě se v první třetině trefil jenom domácí Burger, ale pro evidentní zásah rukou rozhodčí i bez videa gól neuznali. Hra se rozproudila ve druhé části, kterou odstartoval Sobotka bekhendovým blafákem těsně nad. Domácího Romana pak ve vyložené příležitosti fauloval Kuboš, ale vítkovický útočník trefil z trestného střílení Furchovu ruku. K prvnímu gólu Ostravanům pomohla první přesilovka, kterou v polovině zápasu využil pohotovou dorážkou Ujčíkovy střely Szturc.

Už za osmnáct sekund usedli na trestnou lavici Červenka s Krejčíkem, ale Vítkovice dvouminutovou přesilovku pět na tři nevyužily. Největší příležitost v ní Furch zneškodnil Ujčíkovi. Slavia oslabení přečkala, ale než se oba vyloučení stačili vrátit do obranného pásma, vylovil puk ze skrumáže před brankou Klimek a přidal druhý gól.

Se závěrem druhé třetiny mohl Pražany dorazit Šedivý, ale jeho ránu zblízka dokázal Furch vykopnout betonem. Červenkova formace v závěru dělala, co se dalo, ale s úpornou defenzívou soupeře si nemohla poradit. Přesto Slavia žila až do konce. Roman totiž deset minut před koncem pohřbil velkou šanci na třetí gól a Polák po faulu na Žejdla v závěru hostům nabídl pětiminutovou přesilovku. V ní však další ze svých spolehlivých výkonů jen korunoval Málek, lapil šanci Kadlece, vyřešil i několik skrumáží a postaral se o to, že svěřenci Vladimíra Růžičky poprvé v sezoně neskórovali. Jejich porážku do prázdné branky pečetil Burger.

HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Szturc (Ujčík), 32. Klimek (Huna), 59. Burger (Szturc, Malík). Rozhodčí: A. Jeřábek, Trombík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4, navíc R. Polák (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4061.

Vítkovice: Málek - R. Polák, Malík, Barinka, Voráček, Sloboda, Rehák, od 36. min. navíc Sedlák - Ujčík, Burger, Szturc - Huna, Roman, Klimek - Svačina, Kolouch, Walker - Šedivý, M. Hlinka, Kucsera. Trenéři: Trličík a Moták.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, J. Krejčík, Kolařík, Dresler, Kempný - Kalla, Červenka, V. Sobotka - Žejdl, Hertl, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Alinč, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Důležitý pro naše vítězství dnes byl důraz v koncovce a v těch klíčových situacích. Slavia je mužstvo s velmi dobře organizovanou obranou, nepustí vás do žádného přečíslení a dobrých příležitostí jsme měli absolutní minimum. Alespoň že nám vyšla přesilová hra. Pak nás podržel vynikající brankář. Jsme moc rádi, že jsme to protrhli."

Weissmann (Slavia): "Neodehráli jsme špatné utkání. Místy jsme byli aktivní a v některých částech měli územní převahu, ale bez gólu se bohužel vyhrát nedá. Dneska nám zvlhl střelecký prach, v tom byly Vítkovice lepší."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články