Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice budou Ridera, po dvou letech mají generálního sponzora

Ostrava – Vítkovice už nebudou Steel. Hokejisté vstoupí do nové sezony s oficiálním názvem HC Vítkovice Ridera, který odráží jejich nového generálního sponzora. Cílem ostravského klubu je účast ve čtvrtfinále play-off.

Nové dresy HC Vítkovice Ridera
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ostravský klub prošel v posledních dnech před startem nejvyšší soutěže podstatnými změnami. V pátek oznámil změny v akcionářské struktuře, kde majoritní podíl získal od Františka Černíka viceprezident hokejového svazu Aleš Pavlík, a nyní oznámil i příchod nového generálního partnera. Ostravská stavební společnost Ridera podepsala s klubem dvouletou smlouvu.

"Generální partner se do klubu vrací po dvou letech, kdy jsme žádného neměli. Je to firma z regionu, má vztah k hokeji a je důležitým stabilizačním prvkem, abychom Vítkovice vrátili do vyšších příček extraligy. Výše smlouvy je po dohodě interní záležitost, ale odpovídá významu generálního partnerství," řekl majitel klubu Pavlík.

S řadou změn, ke kterým patří i nástup dosavadního asistenta Jakuba Petra na post hlavního kouče a generálního manažera, se Vítkovice chtějí odrazit i v tabulce. Podle Petra chce mužstvo zaútočit na 'regulérní play-off'. "To znamená dostat se do čtvrtfinále. Ale hráčům se snažíme vštěpovat, že úspěch není sprint, ale maraton," řekl Petr.

Jeho tým v létě posílil o obránce Jana Výtiska (Liberec), Patrika Urbance (Zlín), Ivana Baranku (Rögle), Daniela Krenželoka (Victoriaville Tigers), Adama Sedláka (Knoxville Ice Bears) a útočníky Davida Květoně (Chomutov) s Ondřejem Romanem (Jekatěrinburg).

"Všechny posily akceptovaly svoje role a jsou přínosem na ledě i v kabině. Když se ale podíváte na náš současný kádr, z třiadvaceti hráčů je tam šestnáct, kteří prošli naším tréninkovým střediskem. A to je jedna z filozofií, kterou bychom chtěli ctít," řekl Petr.

Z kádru Vítkovic během léta odešli například Jiří Burger (Kladno), Peter Čerešňák (Plzeň), Jan Štencel (Brno), Petr Strapáč (Olomouc) nebo Tomáš Kudělka (Chomutov). "Asi jako většina mužstev bychom se chtěli prezentovat bruslivým a nátlakovým stylem, ale na to musíte mít i typy hráčů. Dostali jsme dobrou zpětnou vazbu v přípravě od kvalitních týmů, s tím je celkem spokojenost. Jsme tam, kde jsme chtěli být před startem soutěže," řekl Petr.

Majitel klubu navíc přiznal, že klub se blíží dohodě o spolupráci s bývalým reprezentačním trenérem Vladimírem Vůjtkem. "Vrátil se z dovolené a už jsme spolu seděli. Začínáme to finalizovat, jsme blízko dohodě a možná, že už příští týden oznámíme spolupráci, kterou zatím nebudu konkretizovat," řekl Pavlík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články