Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Vítkovice ani napodruhé proti Litvínovu neskórovaly a prohrály popáté za sebou

Vítkovice podlehly Litvínovu 0:3 a připsaly si už pátou porážku v řadě. Domácím uteklo utkání v první třetině, v níž po matném výkonu nabrali dvougólovou ztrátu. Litvínovský brankář Jaroslav Janus si i podruhé v sezoně proti Vítkovicím připsal vychytanou nulu, domácí Severočechům za 120 minut ještě nevstřelili gól.

Radost hokejistů Litvínova
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Je to jen o štěstí a nic jiného bych za tím nehledal, že nám to takhle vyšlo zrovna proti nim. To se příště může změnit," řekl Janus, který si připsal 35 úspěšných zákroků.

Ani návrat uzdraveného kapitána Olesze, který nastoupil téměř po třech měsících, nevytrhl v první části Vítkovické z herního útlumu posledních dnů.

Hostující Válek jejich rozpoložení ještě zhoršil rychlým gólem. Po domácím zaváhání ve středním pásmu se Válek dostal do sóla z levého křídla a po vtipném manévru proti Bartošákovi zasunul puk v sedmé minutě zpoza branky za čáru.

Domácím pak ještě více přitížil Lukeš, který při vítkovické přesilovce v deváté minutě vystihl křížnou přihrávku Stránského a z brejku překonal Bartošáka podruhé. "Nástup do zápasu musí být úplně jiný. O naší porážce rozhodla první třetina," uvedl Rostislav Olesz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Litvínov

Vítkovice se v křečovité snaze nedostávaly do tlaku ani koncovky a na Januse v první dvacetiminutovce vyslaly jen pět střel.

"Začali jsme ten zápas výborně. Tady se hraje těžko, takže jsme si říkali, že musíme mít dobrý start, a to nám vyšlo parádně," prohlásil Janus.

Domácí se sice ve druhé části zmátořili, ale vyjma výraznější kadence střel zůstala jejich převaha planá a neefektivní.

Pozorně bránící soupeř je do vyložených šancí nepustil a Vítkovice si nedokázaly nijak pomoct ani v přesilových hrách.

Severočeši na svou první přesilovku čekali 38 minut. Pak hned sice nevyužili 58 sekund hry pěti proti třem, ale následně v klasické početní převaze stihli ještě rozebrat vítkovický čtyřlístek a po finálním Ščotkově pasu zavěsil do prázdné branky Mikúš.

Domácí se ještě v úvodu třetí části všemožně pokoušeli o gól naděje, ale jejich nápor paralyzoval Janus, který kryl možnost Tybora i několik závarů v dalších vítkovických přesilovkách.

Litvínov se v závěru už jen bránil, ale stačilo to, protože Janus si poradil i se sólovým nájezdem Zdráhala. Vítkovice po prohře v Liberci 0:4 čekají 141 minut na vstřelený gól.

"Vítkovice pak už převzaly iniciativu. Dostávaly nás pod tlak, byly to pro nás těžké minuty, ale jsem rád, že jsme to zvládli. Musím pochválit kluky, kteří hráli skvěle a hlavně jednoduše. V tom je cesta," řekl Janus.

HC Vítkovice - HC Litvínov 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Válek, 9. F. Lukeš, 40. J. Mikúš (Ščotka, Kašpar). Rozhodčí: Obadal, Šír - Kis, Rampír. Vyloučení: 4:7, navíc Olesz (Vítkovice) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4599.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, Gregorc, Baranka, J. Mrázek - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Olesz, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, od 21. navíc Březák - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Jakub Petr (Vítkovice): "Odehráli jsme špatně první třetinu, pak už se to těžko nahánělo. Litvínov byl v první třetině bruslivější, měl víc energie, šancí a zaslouženě vedl 2:0. Ve druhé třetině jsme strávili více času v útočném pásmu, ale budu se opakovat, je tam nedůraz v brankovišti a možná větší klid na hokejkách. S tím souvisí i přesilovky."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Podařil se nám vstup do utkání, dobře jsme bruslili. Ve druhé třetině Vítkovice přidaly a dostávaly nás pod tlak, ale podařilo se nám poctivou obranou a jednoduchostí utkání zvládnout. Už poslední utkání proti Plzni jsme odehráli dobře. Jsme strašně rádi, že jsme na to navázali. Podařilo se nám vstřelit branku jak v přesilovce, tak v oslabení, tak při hře pět na pět. Odjíždíme domů se spokojeností, ale ne s velkou, protože nás čeká ještě obrovská práce."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články