Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Vítkovice a majitel Pavlík znají tresty za výroky k rozhodčím, jsou v řádech desetitisíců

Za pochod ke kabině rozhodčích a nadávky už zná majitel Vítkovic trest. Aleš Pavlík dostal od předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka pokutu 70 000 korun za to, že nařkl sudí z korupce. Od ředitele extraligy Martina Loukoty dostal pokuty v souhrnné výši 60 000 korun také samotný klub. Později se šéf Ridery omluvil a odstoupil z pozice prezidenta Asociace profesionálních klubů (APK).

Je nám líto, video expirovalo.
Pavlík se omluvil za slovní útok na rozhodčí a rezignoval na funkci v APK

Pavlík bezprostředně po druhém semifinále, které Vítkovice 5. dubna prohrály 2:3 v prodloužení, ostře kritizoval rozhodčí. Za své chování se omluvil, vysvětlil je emocemi a rezignoval na funkci v APK LH. Ujčík nyní po skončení série, kterou vyhrál Hradec Králové 4:3 na zápasy, rozhodl o finančním trestu na základě zápisu o utkání, ve kterém rozhodčí uvedli, že Pavlík se dožadoval vstupu do šaten rozhodčích, slovně je vulgárními a agresivními výrazy napadl a nařkl je, že jsou zkorumpovaní. Jak uvedla APK LH, Ujčík pokutu udělil za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování.

Loukota vyměřil klubu pokutu 10 000 korun za to, že nezajistil, aby se nikdo z organizace v den utkání nevyjadřoval k výkonu rozhodčích nebo způsobu řízení zápasu. Dalších 50 000 korun musí Vítkovičtí zaplatit za jiné porušení herního řádu, kterého se dopustili tím, že o den později na oficiálních internetových stránkách uveřejnili Pavlíkovo vyjádření, ve kterém klubový majitel trval na tom, že ostravský klub byl poškozen, a konstatoval, že jeho tým nebojuje pouze proti Hradci Králové.

"Porušení (herního řádu) se týká povinnosti zajistit, aby se nikdo z hráčů, trenérů, členů realizačního týmu a funkcionářů klubu ve sdělovacích prostředcích nevyjadřoval tak, aby takovým vyjádřením došlo k poškození dobrého jména a zájmů soutěže," konstatovala APK LH.

Finanční trest v celkové výši 20 000 korun dostal i pardubický klub, druhý vyřazený semifinalista nejvyšší soutěže. Loukota shledal, že majitel Dynama Petr Dědek hodnotil ve zveřejněném rozhovoru výkony rozhodčích po pátém semifinálovém duelu s Třincem (2:4) a v pátek se na sociálních sítích vyjadřoval k jednomu ze zákroků po sedmém zápase série (1:2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články