Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítěznou jízdu Boleslavi zařídil hattrickem Žejdl, Bruslaři na úvod předkola smetli Zlín

Hokejisté Mladé Boleslavi v prvním utkání předkola play-off extraligy zdolali Zlín 3:1. O výhře domácích rozhodl Lukáš Žejdl, který vstřelil všechny tři branky Středočechů. Brankář Jan Růžička přišel o čisté konto až 23 sekund před koncem, kdy jej překonal Ralfs Freibergs. Přímý přenos druhého duelu předkola play-off Mladá Boleslav - Zlín můžete sledovat v úterý od 18:40 na ČT sport a ctsport.cz

Hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

Střelecky aktivnější domácí se dostali do vedení v 15. minutě, kdy v přesilovce našel Pacovský na hranici brankoviště postaveného Žejdla, který překonal Kašíka. "Před zápasem jsem mu říkal, že tohle uděláme, a ono to vyšlo," usmíval se Žejdl.

Hosté mohli vyrovnat po přečíslení tří na jednoho, ale Okálova přihrávka nenašla adresáta. Podobně dopadl na druhé straně Kousal, jenž těsně minul horní roh zlínské branky.

Ve druhé dvacetiminutovce byla dominance Středočechů ještě patrnější. Zatímco Růžička se v brance nudil a připsal si jen tři zákroky, jeho protějšek Kašík musel likvidovat řadu příležitostí Bruslařského klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. utkání předkola play-off Mladá Boleslav - Zlín

Inkasoval ale jen jednou, když jej po skončení přesilové hry překvapil Žejdl, jenž dostal puk za čáru odrazem o Kašíka po nahození zpoza branky. "Ještě než jsem dostal puk, tak jsem se koukl na Kubu Klepiše, protože tam (před branku) kolikrát sjíždí. Chtěl jsem mu to dát, ale v ten moment se obrátil (Kašík) a trefil jsem mu hokejku," přiznal Žejdl, že sám zakončovat nechtěl.

Asistenci si připsal opět Pacovský, jenž v sestavě nahradil zdravotně indisponovaného kapitána Vondrku a hrál teprve druhé utkání v letošním roce.

Kašík své zaváhání vzápětí napravil a zejména při početných mladoboleslavských přesilovkách zlínský tým podržel. Dvoubrankové manko přinutilo hosty na začátku třetí části zvýšit útočnou aktivitu, ale Růžička vše ustál.

Po čtyřech minutách měl navíc opět více práce Kašík. A ve 47. minutě potřetí inkasoval, když jej po rychlém protiútoku a Zohornově přihrávce opět překonal osamocený Žejdl. Hostům se podařilo střelecky prosadit až v samotném závěru, kdy za záda Růžičky prošla v přesilovce střela Freibergse.

Poslechněte si Hokej fokus podcast: 

Předkolo play -off hokejové extraligy - 1. zápas:

BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) Branky a nahrávky: 15. Žejdl (Pacovský, Kotvan), 31. Žejdl (Pacovský, Kotvan), 47. Žejdl (R. Zohorna, D. Šťastný) - 60. Freibergs. Rozhodčí: Hribik, Bejček - Kis, D. Klouček. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 3721. Stav série: 1:0.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kovačevič, Kotvan, Kurka, Němeček, Dlapa - Pacovský, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Ferenc, Valenta, Gazda, M. Novotný, M. Zbořil - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Dufek - L. Krejčík, Popelka, E. Kulda. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a R. Hrazdira.

Hlasy trenérů po prvním zápase předkola play-off hokejové extraligy BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín (3:1):

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Byl to strašně těžký, vyrovnaný zápas. Týmy jsou skoro stejné. Jsme rádi, že jsme si dnes pomohli přesilovkami a zápas jsme převrátili na naši stranu. Je to ale jen jeden zápas, v úterý se hraje znovu. Je výborné, když dá hráč tři góly. Já ale koukám na mužstvo a je mi svým způsobem jedno, jestli tři góly dají tři hráči nebo jeden. Pro hráče je to ale výborné. Vondrka nehrál proto, že přišel s nějakou virózou, a nedokážeme říct, kdy se vrátí (do sestavy). V žádném případě nechceme riskovat zdraví hráče kvůli zápasu. Žádný za to nestojí."

Robert Svoboda (Zlín): "Vstup do utkání jsme zvládli dobře, tak, jak jsme si představovali. Hned v prvním střídání jsme měli vyloženou gólovou šanci, a kdybychom ji proměnili, asi by zápas vypadal jinak. Na hráčích obou týmů byla vidět trošku nervozita. Ve druhé třetině jsme měli spoustu zbytečných vyloučení, což nás stálo spoustu sil. Pak nám vypadli dva hráči a už jsme neměli sílu na to, abychom to dnes nějakým způsobem zvrátili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články