Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vítězná série Varů skončila v Olomouci, která potvrdila dobrou bilanci s Energií

Po pěti výhrách v řadě hokejisté Karlových Varů narazili. V 30. kole prohráli na ledě Olomouce v poměru 2:4. Hanáci tak potvrdili, že se jim na Energii daří, jelikož ovládli už třetí vzájemné střetnutí v sezoně a čtvrté celkově za sebou.

Slavící hokejisté Olomouce
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Olomoučtí vyhráli před svými diváky počtvrté za sebou. Vítězný gól dal útočník Vilém Burian. "Byl to vyrovnaný zápas. Nám hrálo do noty, že jsme celý zápas vedli. A že jsme se pak dostali do vedení 3:1. Pak jsme bohužel nevyužili hodně dlouhou přesilovku pět na tři a ještě jsme si situaci hodně zkomplikovali, když jsme v našem oslabení dostali druhý gól. Místo toho, abychom si ten zápas udělali poklidnější, tak z toho uděláme takové drama. Ale i tak musím chlapcům poděkovat za kvalitní a bojovný výkon," řekl trenér Olomouce Zdeněk Moták.

Hned po minutě hry mohl poslat Hanáky do vedení Musil, jenže těsně minul. Domácí přesto nečekali na vedoucí gól dlouho. Ve třetí minutě střílel od kruhu Skladaný, také on nebyl při svém pokusu přesný, ale šel důrazně za kotoučem, který se odrazil od zadního hrazení, a poslal ho do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc – Karlovy Vary

Zvýšit mohl Strapáč, ale hostující gólman Bednář byl proti. Západočeši hráli na konci 11. minuty půl minuty čtyři na tři, následně ještě 20 sekund dokonce v pěti proti třem, stavem ale přes Flekovu příležitost nepohnuli. Ještě před přestávkou se dostal do další dobré šance Strapáč, i tentokrát měl však navrch Bednář.

Po 72 sekundách ze druhé části bylo vyrovnáno, když Raška vyhrál buly, na modré čáře se opřel do puku Rohan a propálil Konráda. Obrat mohl zařídit Kohout, stejně jako domácí Burian ale neuspěl. Na konci 28. minuty už ale měli Olomoučtí těsné vedení zpět na své straně: Klimkovo skvělé nahození usměrnil těsně před brankovištěm mimo Bednářův dosah Nahodil.

Ve 33. minutě mohl při vlastním oslabení zvýšit Jaroměřský, v cestě mu stál ale Bednář. Vzápětí se na druhé straně nenechal zahanbit ani Konrád, jenž se blýskl při šanci Fleka.

Na začátku 44. minuty Hanáci přece jen odskočili na dvoubrankový rozdíl, když se poprvé v sezoně zapsal mezi střelce Burian. Blízko dalšímu gólu pak byl Strapáč, Bednář ale výborným zákrokem udržel hosty ve hře. V 50. minutě se krátce po sobě provinili proti pravidlům Eminger a Šafář, Olomoučtí hráli 109 sekund pět na tři, ale bez gólového efektu.

Brzy poté naopak fauloval vysokou holí Skladaný, inkasoval 2+2 minuty a druhou část trestu zužitkoval kontaktní brankou Plutnar. Západočeši pak sáhli k dlouhé power-play, jejich naděje ale definitivně utnul Musil.

"Nejzásadnější problém byl, že domácí celou dobu vedli. Dali první branku a mohli se soustředit na svoji urputnou obranu, nám se proti nim těžko prosazovalo. A když už jsme si vytvořili nějaké šance, domácí nás nepouštěli do předbrankového prostoru. Olomoučtí byli hodně silní v osobních soubojích a na hokejkách, což dnes spolu s naším neproměňováním šancí rozhodlo," uvedl asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Skladaný (Vodný, Laš), 28. Nahodil (Klimek), 44. Burian (Strapáč, Irgl), 60. P. Musil (Klimek) - 22. M. Rohan (Raška), 56. Plutnar (T. Rachůnek). Rozhodčí: Jeřábek, Micka - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3747. 

Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Škůrek - Irgl, Strapáč, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Olesz, Kolouch, J. Káňa - Skladaný, Vodný, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Karlovy Vary: Bednář - Graňák, Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Černoch, V. Polák - Osmík, Raška, Křemen - Kohout, T. Mikúš, Koblasa. Trenér: Pešout.

Zdeněk Moták (Olomouc): "Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Nám hrálo do noty, že jsme celý zápas vedli. A že jsme se pak dostali do vedení 3:1. Pak jsme bohužel nevyužili hodně dlouhou přesilovku pět na tři a ještě jsme si situaci hodně zkomplikovali, když jsme v našem oslabení dostali druhý gól. Místo toho, abychom si ten zápas udělali poklidnější, tak z toho uděláme takové drama. Ale i tak musím chlapcům poděkovat za kvalitní a bojovný výkon. K takovým výkonům se teď potřebujeme zvednout. Nedostali jsme více než dvě branky, brankář chytal výborně a naše obranná hra slavila úspěch, ale těší nás samozřejmě i ty čtyři vstřelené góly."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "My jsme věděli, že nás tady bude čekat extrémně těžké utkání, což se taky potvrdilo. Ten nejzásadnější problém byl, že domácí celou dobu vedli. Dali první branku a mohli se soustředit na svoji urputnou obranu, nám se proti nim těžko prosazovalo. A když už jsme si vytvořili nějaké šance, domácí nás nepouštěli do předbrankového prostoru. Olomoučtí byli hodně silní v osobních soubojích a na hokejkách, což dnes spolu s naším neproměňováním šancí rozhodlo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články