Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vincour dlouhou sérii bez gólu neřešil a věří, že Kometa udrží výhodu domácího prostředí pro předkolo

Dlouhých dvaačtyřicet kol čekal na extraligový gól útočník Komety Tomáš Vincour. Naposledy skóroval v osmém kole do sítě Litvínova. Nyní svým třetím sezonním gólem jistil výhru svého týmu nad Olomoucí 3:0. Podle zkušeného forvarda se zkušenostmi z NHL nejsou ale jeho góly podstatné, daleko výše staví výhru týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Olomouc

"Pro mě nejsou vstřelené góly důležité, já jsem na ledě z jiných důvodů. Ale když se mi podaří skórovat, tak z toho samozřejmě mám radost," řekl Vincour.

Kometa navázala na výhru s vítězem základní části z Pardubic a připsala si výhru s čistým kontem.

"První třetina nebyla z naší strany úplně ideální, uklidnil nás gól v oslabení, závěr prvního dějství jsme si uhlídali a pak jsme byli lepším týmem," zhodnotil Vincour zápas.

Do konce základní části chybějí dvě kola, blíží se rozhodující vyřazovací část sezony, ale Vincour si nechce tyto situace připouštět.

"Jdeme zápas od zápasu, chceme podávat dobré výkony pokaždé. Stát se může vše," podotkl dvaatřicetiletý útočník.

Kometa výhrou potvrdila osmé místo v tabulce, které by znamenalo výhodu startu play-off před vlastním publikem. Podle Vincoura ale tyto počty nejsou tématem pro kabinu.

"Říkám, jdeme zápas od zápasu. Je to tam kolem osmičky vyrovnané. I když bychom chtěli začínat doma. V pátek hrajeme ve Vítkovicích, v neděli doma se Spartou, budou to těžké zápasy a na ně se musíme připravit, jak nejlépe to půjde," konstatoval.

Jeho trefa byla dnes podle olomouckého kouče Jana Tomajka rozhodující a přinesla Brnu náskok, na který už Hanáci nedokázali zareagovat. "Viděl jsem u Konráda skulinku a prošlo to," usmál se Vincour.

Zkušený harcovník se domnívá, že pro úspěch v play-off bude potřeba stabilizovat výkony. "Uhrajeme jeden, dva zápasy, pak zase nebodujeme a hrajeme špatně. Musíme navázat na to dobré a držet formu stále," dodal.

Vincour nyní hraje ve čtvrté lajně, chodí na oslabení a za odměnu i na přesilovky. "Každý musí přijmout svoji roli, jsme tým s řadou velmi kvalitních hokejistů, točíme čtyři lajny a já jsem rád, že mohu přispět k výhrám z pozic, kterou mi určí trenéři," zakončil Vincour.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články