Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veterán Patera: Hráli jsme dobře a sil je dost

Pardubice - Hokejisté Kladna sice prohráli oba zápasy předkola play-off extraligy na ledě Pardubic a promarnili dva mečboly, jejich výkon v rozhodujícím pátém zápase série to ale podle kapitána Pavla Patery neovlivní.

Pavel Patera v diskuzi s rozhodčím
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Proč by nás to mělo srazit? Hráli jsme dobře, ve čtvrtek postoupí ten lepší a doufám, že to budeme my. Jsme ve stejné situaci jako Pardubice, je to 2:2 na zápasy. Do pátého zápasu jdeme ze vztyčenou hlavou," řekl Patera po výhře Východočechů 3:2 po samostatných nájezdech.

Všechny zápasy byly zatím vyrovnané a ani jeden z týmů ještě nepropadl. "Série je vyrovnaná, doma jsme byli malinko lepší my, tady zase Pardubice. Takže si myslím, že je to spravedlivé a rozhodne se ve čtvrtek u nás doma," podotkl jedenačtyřicetiletý útočník. "Hodili jsme to za hlavu. Řekli jsme si už v kabině, že jsme hráli super a smekám před týmem. Všichni jsou borci," uvedl Patera, jenž věří, že ve čtvrtek bude kladenský stadion vyprodaný.

Report, sestřih a ohlasy z utkání Pardubice - Kladno

Náročný program předkola, které začalo v pátek, takže oba týmy bude ve čtvrtek čekat pátý duel v sedmi dnech, se podle olympijského vítěze a čtyřnásobného mistra světa na hráčích neprojeví. "Sil je dost. Kdyby se hrálo finále, tak neřeknu. Ale každý je trénovaný, je to v pohodě. Je to teprve první kolo play-off," řekl Patera. Kladno se vyrovnalo i s tím, že po vyloučení Koby Jasse a odstoupení Miloslava Hořavy hrálo většinu zápasu jen na deset útočníků.

K rozhodčím se vyjadřovat nechtěl

Čtvrtý zápas série byl zejména v první třetině hodně vyhrocený. A to zřejmě kvůli disciplinárnímu trestu pro domácího Tomáše Noska, který byl udělen po kladenském protestu. "Emoce musíme krotit my i Pardubice. Rozhodnout může každá přesilovka, i když nejdou nám ani jim. I když my jsme v nich dnes dali dvě branky," podotkl Patera.

K dění na ledě se nechtěl příliš vyjadřovat. "Nevím, jestli se smí chválit rozhodčí, nebo ne... Takže radši nic říkat nebudu... Nechci dostat pokutu. Takové věci k play-off patří. Na začátku se to semlelo, pak se to uklidnilo a hrál se pěkný hokej," uvedl extraligový šampion v dresu Vsetína. Sám si po svém gólu na 1:1 dovolil i "pozlobit" pardubické fanoušky. "Nic sprostého jsem neudělal, jen oni křičeli 'není vás slyšet', tak jsem si dal ruku k uchu, aby měli co křičet. Nic víc. Hraje se to i pro lidi, takže musí být trochu sranda," uvedl Patera.

Co rozhodne v pátek, nechtěl Patera tipovat. "Strašně rád bych věděl, co to rozhodne, abychom byli chytřejší než Pardubice," usmíval se Patera. "Může rozhodnout cokoliv. Zápas může jít do prodloužení nebo to bude 3:0 pro jeden nebo druhý tým, nevím," dodal kapitán Rytířů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články