Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Věřil jsem jako nikdy předtím, měli jsme to neskutečně rozjeté, lituje finálové prohry Svačina

I ve své třetí finálové sérii stál třinecký hokejista Vladimír Svačina na straně poražených a stejně jako loni sledoval, jak se z mistrovského titulu raduje Kometa Brno. Zkušený útočník minulý rok s Libercem neuhrál ve finále ani zápas, s Oceláři letos podlehl obhájcům 1:4 na utkání.

Vladimír Svačina
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

"Tuhle medaili zatím koušu hodně špatně, protože jsem věřil jako nikdy předtím. Měli jsme to neskutečně rozjeté a cítil jsem, že by se to letos mohlo povést. Nevyšlo to, co se dá dělat. I to stříbro je obrovský úspěch. Ale teď převládá zklamání," řekl Svačina po porážce 1:4. Třinec v úvodním finálovém utkání soupeře smetl 5:1, ale v dalších zápasech vyhrávalo Brno.

"Těžko říct, co změnili. My jsme se víc soustředili na sebe. Myslím si, že tolik se toho nezměnilo. Jen jim tam napadaly nějaké góly, naopak my jsme je nedali, i když šance jsme měli. Ale víc se to k nim odrazilo, potrestali nás z každé chyby. Nebudu v žádném případě říkat, že měli více štěstí nebo něco takového. Asi tomu šli víc naproti nebo nevím, těžko říct," prohlásil.

Jeho spoluhráč Martin Adamský v předchozím rozhovoru tvrdil, že Kometa byla o chlup vyzrálejší. "Možná je to tak. Hráli přesně to, co potřebovali. My jsme do nich kolikrát bušili úplně zbytečně. Těžko se mi to hodnotí, špatně se hledají slova," přiznal Svačina. I přes zklamání z porážky ve finálové sérii jsou ale Oceláři spokojeni, kam se dostali. V Lize mistrů je vyřadil v semifinále pozdější vítěz a v základní části extraligy obsadili třetí místo.

"V kabině jsme si řekli, že to je obrovský úspěch. Celou sezonu jsme neměli žádné výkyvy, zahráli jsme parádně Ligu mistrů, play-off se nám povedlo, došli jsme do finále. Nikdo s tím před sezonou nepočítal. Ale když už člověk to finále hraje, tak chce ten pohár vyhrát. Stříbrná medaile je vždycky taková smutná medaile. Všem to dojde až trochu později, ale v téhle chvíli by se úsměvy na tvářích hledaly v kabině špatně," řekl Svačina.

Třinec chtěl sérii ještě zdramatizovat, ale hned z prvního střídaní inkasoval a už v 17. minutě prohrával 0:3. "Sehráli jsme celkem povedené přesilovky, ale oni v jedné ujedou, jsou tam dva odrazy bruslí a je z toho další (třetí) gól. Šlo vidět, že je něco špatně. Jim tam spadne fakt všechno, my bušíme, bušíme a nic. Špatně se hraje, když je to po první třetině 0:3," hodnotil zápas.

Třinec sehrál v play-off na cestě do finále o čtyři zápasy více, ale podle Svačiny únava nehrála v sérii velkou roli. "My byli unavení, oni byli unavení. Hlava jede naplno, další den další zápas, k tomu přejezdy v autobuse a člověk není vůbec doma. Unavení jsme všichni, ale každý se na ten zápas nachystá nejlépe, jak umí, a chce ten pohár vyhrát. Hrát finále se totiž nepoštěstí každému, natož ten pohár zvednout," uvedl.

Svačina vidí v třineckém týmu obrovský potenciál se slibnou budoucností. "Mladí kluci ukázali, že na to mají, zahráli parádně, neskutečně jsme se semkli a hráli jsme parádně jako mančaft. Doufám, že se nějaké velké změny dít nebudou. Je to sport, vždycky jsou nějaké odchody, nějaké příchody. To je spíš otázka na vedení, na trenéry. V týdnu budeme mít pohovory s trenéry, pak se dozvíme víc," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články