Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Venera skončil v Pardubicích, tým povede Miloš Říha starší

Pardubice - Trenér Zdeněk Venera skončil u hokejistů Pardubic. Sedmý tým extraligové tabulky dnes převzal Miloš Říha starší, který mužstvo povede se svým synem. Pro šestapadesátiletého kouče to je už páté pardubické angažmá, naposledy východočeský celek koučoval ve druhé polovině sezony 2012/13.

Pardubice sice prohrály vysoko poslední dva zápasy, změna na střídačce je přesto nečekaná. Podle vyjádření klubu končí Venera po vzájemné dohodě. "Spolupráce se Zdeňkem Venerou, kterého si vážím, byla zcela bezkonfliktní stejně jako vzájemná dohoda o ukončení jeho působení u A týmu. Pro náš klub udělal kus práce a chci mu poděkovat za jeho působení v Pardubicích," uvedl generální manažer Ondřej Šebek.

Říhu čeká obnovená premiéra v pátek, kdy se Východočeši utkají s pražskou Spartou. "Domluvili jsme se na spolupráci do konce sezony. Věříme, že pod jeho vedením tým výrazně zlepší své výkony. Asistentem zůstává Miloš Říha mladší. Pravděpodobně tak poprvé v historii české nejvyšší soutěže povede extraligový tým otec se synem," řekl Šebek.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice povedou Říha s Říhou, Venera skončil

Šlo o Pardubice, Říha neváhal

"Bylo to pro mě překvapující, takže jsem se rozhodoval hodně narychlo. Nějaké kontakty proběhly už před měsícem, ale tehdy jsme se nedohodli. Sezonu už jsem z pracovního hlediska ukončil, ale jelikož jde o Pardubice, tak jsem neváhal," prohlásil Říha starší krátce po prvním tréninku. S vedením klubu se domluvil na smlouvě do konce sezony. "Víc jsme nad tím zatím nepřemýšleli. Uvidíme, jak to bude fungovat, jestli bude chuť a zda budou Pardubice vůbec chtít, abych pokračoval. Pokud ano, musela by padnout domluva, kterou mám na příští sezonu," prozradil.

Nabídky měl Říha i z jiných týmů. "Když nějaké mužstvo dvakrát prohrálo, tak přišla nabídka, abych šel trénovat. Poté zase zvítězili a padlo to. Tohle už mě nebavilo, navíc pauza byla hodně dlouhá, nevěděl jsem, co mám dělat. Bylo to hodně emocionální rozhodnutí," řekl zkušený trenér, který v Pardubicích naposledy působil před dvěma roky, kdy mužstvo přebíral v podobné situaci.

Jeho páté angažmá u týmu Východočechů je okořeněno tím, že mu asistenta bude dělat syn Miloš. "Je to hodně kvůli němu. Chci se pokusit znovu zvednout pardubické mužstvo, opět se představit před skvělými fanoušky. Uvidíme, jestli to půjde," uvedl šestapadesátiletý kouč. Se synem si okamžitě nastavili pravidla společné práce. "Že chtěl se mnou pracovat, bylo zcela zásadní. Z posledních výsledků byl otrávený a já se nechci dívat na svého asistenta, který nemá chuť do hokeje. Oba jsme emotivní typy, takže jsme si museli stanovit pravidla. Na něm to naštěstí není tolik vidět, to se od něj musím naučit," řekl s úsměvem Říha.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články