Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Velký návrat domů. Nakládal podepsal smlouvu s Pardubicemi

V extralize nehrál za jiný tým než za Pardubice a na tom se nic nezmění. Obránce Jakub Nakládal po návratu z KHL domů bude opět působit na východě Čech. Reprezentační zadák podepsal s Dynamem smlouvu na tři roky.

Dvaatřicetiletý Nakládal dosud v české nejvyšší soutěži nehrál za jiný celek než za Pardubice, s nimiž v roce 2010 získal titul. V posledních letech hájil barvy Jaroslavle v Kontinentální lize. Už koncem března ale klub avizoval, že v Lokomotivu z rodinných důvodů pokračovat nebude a touží po návratu do extraligy.

"Moc se těším. Už když jsem odcházel před devíti lety, tak jsem říkal, že se nechci vrátit nikam jinam než právě do Pardubic. Mám z toho velkou radost, že to vyšlo, sám sebe jsem si nedokázal představit v nějakém jiném dresu," prohlásil Nakládal.

Je nám líto, video expirovalo.
Nakládal posílil Pardubice. Správný čas se vrátit, říká

K mužstvu se připojí po polovině července. "Už sedm let trénuji individuálně se svým trenérem, na tom jsem nechtěl nic měnit. Jsme ve fázi, kdy jsem už docela hodně unavený, tak doufám, že to brzo skončí," dodal s úsměvem Nakládal.

"S Jakubem Nakládalem jsme podepsali tříletý kontrakt i proto, že nám pomůže stabilizovat kabinu. On sám je velmi ambiciózní a chce titul, takže je tu s námi správně," uvedl nový většinový majitel východočeského klubu Petr Dědek.

Do Jaroslavle přišel Nakládal z NHL z Caroliny, za kterou na začátku sezony 2016/17 sehrál jen tři zápasy a nebodoval. O ročník dříve při svém debutu v NHL nastoupil za Calgary v 27 duelech a připsal si pět bodů za dvě branky a tři asistence. Působil také na farmě ve Stocktonu v AHL.

Za sebou má rovněž angažmá v KHL v Ufě, Spartaku Moskva a Lvu Praha. Bronzový medailista z mistrovství světa z roku 2012 hrál také za TPS Turku. V uplynulé sezoně si připsal v 54 duelech včetně play-off 20 bodů za sedm branek a 13 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články