Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Velkolepý obrat proti Spartě a rekordní šňůra Třince je na světě

Třinec Třinečtí hokejisté jsou novým držitelem extraligového rekordu v počtu výher za sebou v základní části. Oceláři po nedělním obratu a vítězství 5:4 nad Spartou protáhli úspěšnou sérii na třináct zápasů a zároveň jsou prvním týmem, který během jedné čtvrtiny porazil všechny extraligové soupeře.

Třinec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Adolf Horsinka

"Každé překonání historického milníku je krásné, ale pořád to není to, co chceme dosáhnout," připomněl střelec dvou branek Ocelářů Martin Adamský, že hlavním cílem klubu je v letošní sezoně zopakování mistrovského titulu z roku 2011. "To je naše největší motivace. A bez ohledu na rekord jsme Spartě taky chtěli vrátit předchozí dvě porážky" podotkl.

Oceláři během rekordní série zlomili utkání dvakrát v prodloužení, dvakrát v nájezdech a namále měli i v zápase se Spartou Praha, s níž ještě v 35. minutě prohrávali 0:3. "Nezachytili jsme úvod, dostali nějaké laciné branky a bylo to. Pomohly nám přesilovky, cítili jsme pořád šanci. K tomu jsme přepli na vyšší obrátky a vyšlo to," reagoval Vladimír Dravecký, který v 57. minutě atraktivní duel rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Třinec - Sparta

A zajistil protažení vítězné šňůry. "Na rekord jsem nemyslel, ale jsem rád, že se nám ho povedlo získat. Pamatuji si, že podobnou sérii jsem zažil i v Košicích, ale už nevím, jak byla dlouhá," doplnil slovenský útočník.

Dravecký rovněž ocenil, jak se mužstvo dokáže vypořádat s četnými zraněními, se kterými se od začátku sezony potýká. Dlouhodobě je mimo hru Irgl, momentálně chybí i další klíčoví hráči Klepiš a Roth. "Máme mužstvo, kde každý může nahradit každého a to se ukázalo i v zápase se Spartou. Od brankářů přes obránce až k útočníkům máme výborně poskládané mužstvo, které šlape jako tým," pokračoval.

Rolinek: Měli jsme získat minimálně bod

První polovinu zápasu byli Pražané jasně nebezpečnějším týmem. Ale nakonec doplatili na oslabení a četné vylučování v rozmezí 35. až 42. minuty hráli dokonce třikrát ve třech proti pěti. A Oceláři trestali. "Zápas jsme si prohráli sami. Měli jsme ho skvěle rozehraný, ale v oslabení jsme dostali góly. Spoustu oslabení jsme sice ubránili, ale bylo jich hodně a některá nám nevyšla. To rozhodlo. Je škoda, že když se nám ještě v závěru povedlo srovnat na 4:4, tak si po chybě v obranném pásmu necháme dát rozhodující gól. Měli jsme získat minimálně bod," mrzelo kapitána sparťanského týmu Tomáše Rolinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články