Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vedoucí Plzeň po prohře se Spartou narazí na třetí Brno

Praha - Šlágrem dnešních zápasů 21. kola hokejové extraligy bude souboj vedoucí Plzně s třetím Brnem. Indiáni ve středu přišli na ledě Sparty o sérii patnácti utkání, ve kterých bodovali, a proti Kometě chce tým kouče Milana Razýma opět uspět. A nejlépe už v normální hrací době.

"Na Spartě jsme nehráli špatně, ale dostali jsme lekci z produktivity," řekl trenér Razým. Síly Komety jsou si Západočeši dobře vědomi. "Víme, jak hrají. Z play-off minulé sezony si to dobře pamatujeme a víme, na co se máme připravit. Hrají na hranici pravidel," podotkl Razým.

Po slibném vstupu do extraligy se Kometa dostala do výsledkového útlumu. Prohrála čtyři z pěti posledních zápasů, vždy ale jen o gól. "O síle Plzně nejlépe hovoří první místo v tabulce. Musíme si pohlídat produktivní útočníky Vlasáka, Gulaše, Straku a Baleje," uvedl trenér Zdeněk Venera, který bude postrádat zraněné obránce Valábika s Milanem Němcem a útočníky Tomáše Svobodu a Dlouhého.

České Budějovice ve středu uspěly jako první na ledě Jágrova Kladna a zlepšené výsledky chtějí potvrdit i proti Chomutovu. Jihočeši v posledních čtyřech zápasech získali devět bodů. "Musíme ale mít jasno v tom, že k nám přijede nepříjemný a houževnatý soupeř. Budeme muset předvést náš co nejlepší výkon, abychom měli šanci bodovat. Víme, že Chomutov je v tabulce těsně před námi. Chceme ho porazit, abychom ho v tabulce přeskočili," řekl trenér Peter Draisaitl.

Chomutov prohrál tři z posledních čtyř utkání, v pátek by ale rád navázal na výhru z prvního vzájemného souboje. Piráti by měli nasadit i dvě nové posily. Francouzský útočník Yorick Treille přišel na zkoušku, z Kanady dnes přiletí zkušený kanadský forvard Jason Chimera z Washingtonu, který se stane třetí posilou týmu z NHL.

Litvínov se bude proti Pardubicím snažit navázat na podařené období, kdy vyhrál pět z šesti zápasů. V prvním vzájemném utkání v sezoně s mistrem bral body, když v čase 59:56 vyrovnal Martynek na 3:3 a v nájezdech rozhodl Hanzl. "Bude-li to možné, nastoupíme ve stejné sestavě jako v Brně. Menší zdravotní problémy má Hanzl, ale mohlo by to být v pořádku. Chybí nám nemocný Baláž, má angínu," prohlásil trenér Vladimír Jeřábek.

Pardubice se představí podruhé pod vedením nového trenéra Mojmíra Trličíka, jemuž premiéra na střídačce úřadujícího mistra nevyšla. Kouč věří, že jeho svěřenci předvedou lepší výkon než proti Karlovým Varům. "Litvínov má velice dobré mužstvo a dobré výsledky. Doma hraje velmi dobře, čekám proto jeho dobrý výkon a od našeho mužstva čekám lepší výkon, který povede k vítězství," řekl Trličík.

Zlín se stal postrachem na kluzištích soupeřů, v domácím prostředí se mu ale nedaří. Na Stadionu Luďka Čajky prohrál pětkrát za sebou. "Někdy to v hokeji vychází, že se venku více daří. Dokládá to i naše středeční výhra v Chomutově. Hráčům před zápasem se Spartou nechybí motivace a určitě nepodcení skutečnost, že je Sparta v tabulce poslední," uvedl kouč Rostislav Vlach, který postrádá pouze obránce Zámorského.

Sparta je venku nejhorší v celé soutěži, vyhrála jen na začátku v Liberci a poté devětkrát za sebou podlehla v normální hrací době. Ve středu ale Pražané pod vedením staronového kouče Josefa Jandače porazili doma vedoucí Plzeň a na tento výkon chtějí navázat. "Hlavně ve třetí třetině proti Plzni jsme hráli dobře. Musíme ještě zapracovat na přesilových hrách, které nám nešly," řekl asistent trenéra Jan Votruba.

Karlovy Vary čeká třetí utkání v pěti dnech, pod vedením nového trenéra Richarda Žemličky nejprve prohrály v Brně a poté uspěly na ledě Pardubic. Teď se Žemlička poprvé představí na střídačce KV areny, kam přijedou Vítkovice. Jeho svěřenci na východě Čech ukončili sérii šesti porážek a posunuli se na dvanácté místo.

I Vítkovice v reprezentační přestávce změnily trenéra, tým převzal Slovák Peter Oremus a pod jeho vedením tým uspěl na ledě Slavie. "Výsledek je dobrým základem do dalších zápasů. Hráli jsme zodpovědně, což mě těší. Musíme v tom pokračovat," řekl Oremus.

Program 21. kola už v pondělí zahájil souboj Kladna a Třince, Slavia s Libercem se utkají až na konci listopadu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články