Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ve šlágru kola se střetnou Vítkovice s Kometou, Hradec touží přidat další výhru proti Plzni

Extraliga nabídne v 36. kole dva velice zajímavé duely z elitní šestky. Čtvrté Vítkovice hostí pátou Kometu, oba sousedy v tabulce dělí jen šest bodů. Další atraktivní souboj proběhne na ledě šesté Plzně, kam přijede třetí Hradec Králové. Východočeši drží šňůru pěti výher a sérii se pokusí protáhnout také na západě Čech. Důležité zápasy čekají také týmy ze spodní poloviny pořadí. Chomutov hostí zlínské Berany, Karlovy Vary zase Spartu. Souhrn kola a sestřihy všech utkání sledujte v pořadu Buly od 22:05 na programu ČT sport a na webu ctsport.cz.

Kometa se chce přiblížit Vítkovicím na tři body

Vítkovice se na přelomu prosince a ledna dostaly do výborné formy a díky šesti výhrám z posledních sedmi kol se dotáhly na špici tabulky. Teď ale narazí na prubířský kámen, jelikož s Kometou osmkrát za sebou prohrály, z toho pětkrát na domácím ledě.

"Brno má obrovskou kvalitu. To je asi házení hrachu na zeď říkat a vypočítávat všechna ta velká jména a kvality a plusy, které v týmu Komety jsou. Bude to opět velice těžký víkend, po Brnu jedeme do Hradce. Je to dalších pět zápasů v deseti dnech. Je to trošku složitější, ale zase jsme v tempu," řekl trenér Jakub Petr, který postrádá Kurovského a Szturce.

Kometa dostala pokutu

Brněnský klub dostal od disciplinární komise extraligy pokutu 50 tisíc korun za nesportovní chování fanoušků v zápase 31. kola v Pardubicích. Ti narušili utkání, které se hrálo 30. prosince, ve třetí třetině. V hale začali odpalovat pyrotechniku, dělobuchy a dýmovnice, a zápas musel být na několik minut přerušen.

Kometa jede ven po pěti domácích zápasech. Kouč Kamil Pokorný tomu ale nepřikládá velkou váhu. "Musíme být koncentrovaní, vyvarovat se chyb, pak je jedno, zda hrajete doma, či venku," uvedl Pokorný. S Vítkovicemi uspěl tým loni v play-off. "Každý duel v této fázi soutěže je důležitý, zajímá nás každý zápas," zdůraznil Pokorný.

Brňané vypravují do Vítkovic zvláštní vlak – Kometa expres. Domácí jsou o příčku výše, ale týmy dělí šest bodů. "Víme, kolik to fanoušky stojí úsilí, rádi bychom se jim odvděčili dobrým výkonem a výhrou," přál si Pokorný. Po zranění se vrací Dočekal, trénuje už i Martin Erat a o jeho případném startu se rozhodne v pátek před cestou do Vítkovic.

Utkání Litvínov - Liberec
zdroj: twitter.com/hcverva

Litvínov touží zaskočit po Brnu i Liberec

Liberec po sérii šesti výher zakolísal v Hradci Králové, nyní proti Vervě touží načít novou úspěšnou šňůru. "Chceme vyhrát každý zápas, udržet se na prvním místě a do play-off jít z co nejlepší pozice," uvedl obránce Ladislav Šmíd. Bílí Tygři chtějí odčinit nepovedený závěr z posledního duelu v Hradci Králové, kde těsně vedli, ale nakonec prohráli 1:3. "Udělali jsme nějaké chyby a asi trochu přestali hrát. Musíme makat úplně celé utkání," zdůraznil Šmíd.

Litvínov dokázal naposledy vyhrát v Brně a obhájci titulu nenechal ani bod. "Snad to bude impulz do dalších bojů jak z hlediska bodů, tak i vstřelených gólů," přál si útočník Lukáš Kašpar. Novou tváří defenzivy je Trončinský, jenž přišel z Pardubic za jiného beka Porselanda.

Hradec Králové vyhlíží šestou výhru v řadě, proti bude Plzeň

Plzeň se po vyřazení s Frölundou musela smířit s tím, že finále Ligy mistrů se odehraje bez její účasti. A už se plně koncentruje na domácí pole. "Chtěli bychom si ale to velké tempo z Ligy mistrů přenést i do extraligy," podotkl útočník Milan Gulaš.

Hradec Králové představuje velmi silného soka. "Plzeňští hrají podobný hokej jako my. Hodně bruslí a sráží se, navíc tam mají spoustu silných individualit, jako jsou Milan Gulaš nebo nedávno příchozí Honza Kovář," připomněl útočník Mountfieldu Matěj Chalupa.

Zlín ztrácí na desítku tři body, Piráti se v poslední době zvedli

Chomutov čeká velmi důležitý dvojboj s celky, které má bezprostředně nad sebou. V pátek hostí Zlín, v neděli míří do Karlových Varů. "Bude to pro nás extrémně náročný a důležitý víkend. Může víceméně naši sezonu ještě zachránit nebo nás zatlačit úplně dolů," vystihl asistent trenéra Jan Šťastný.

Zlín by po pěti porážkách v řadě rád navázal na výhru v nedělním kole s Pardubicemi. Jede do Chomutova, kde v první polovině soutěže prohrál 1:3. "Chomutov je sice v tabulce pod námi, ale jeho výkon se zvedá, nebude to nic jednoduchého. Naším cílem ale je urvat na severu Čech nějaké body," přál si trenér Robert Svoboda. Počítat už může se Zdeňkem Okálem i Antonínem Honejskem, na marodce zůstává obránce Gazda.

Dynamo hostí neoblíbené Oceláře

Pardubice mají devítibodové manko na Chomutov, a navíc hostí lídra ligy. "Oceláři po špatném vstupu do sezony konsolidovali kádr. Mají silný tým. My se chceme prezentovat zlepšenou hrou v obraně, hrát důsledně a musíme přidat na agresivitě v osobních soubojích," řekl kouč Ladislav Lubina.

Třinec nastoupí v Pardubicích jako vysoký favorit, což ostatně dokládají i výsledky posledních tří vzájemných zápasů – 8:1, 6:1, 4:1. Jednoznačně pro Oceláře mluví i aktuální herní a psychická pohoda. "Měli jsme teď trochu nahuštěnější program, ve čtyřech dnech odehráli tři utkání, ale chceme navázat na naše poslední zápasy. Jenom bychom potřebovali více zlepšit koncovku, ale s tím se potýkáme delší dobu," uvedl třinecký trenér Marek Zadina. Hostům schází zraněný Werek.

Sousedé v tabulce se utkají o sedmou příčku, Karlovarští potřebují přerušit sérii porážek

Mladá Boleslav uspěla třikrát v řadě, sedmkrát za posledních devět utkání a stoupá tabulkou. "Tabulka je strašně vyrovnaná. Hrajeme o každý bod. Stačí jednou prohrát a můžeme být opět desátí nebo jedenáctí. Zvedáme se po příchodu nových trenérů, to je důležité. Pořád je ale na čem pracovat," zdůraznil obránce Ondřej Dlapa.

Olomoucí stále zmítá vlna proher: z uplynulých deseti kol vybojovala jediné vítězství. Hanáci se pokusí zabrat na ledě Mladé Boleslavi, odkud v minulých pěti případech ani jednou neodjeli s prázdnou. "Musíme se vrátit k poctivému bojovnému hokeji, jinak budeme prohrávat," burcoval kouč Zdeněk Moták, který vyhlíží návrat uzdravené brankářské jedničky Konráda. Dlouhodobě zraněný je Káňa, nejistý je start Škůrka a Nahodila.

Dvanácté Karlovy Vary potřebují nutně utnout sérii šesti porážek a oživit naděje na desítku, na jejíž hraně balancuje Sparta. Pražané však nadále patří mezi nejlépe hrající celky v arénách soupeřů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články