Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve hře o titul zůstávají čtyři týmy. Semifinále play-off rozehrají Pardubice s Litvínovem

V extralize jde pomalu, ale jistě do tuhého – o Masarykův pohár budou usilovat už jen čtyři nejlepší týmy. Semifinálová fáze play-off odstartuje duelem mezi Pardubicemi, které ovládly základní část, a Litvínovem. Zatímco Dynamo zvládlo východočeský souboj s Hradcem Králové, Severočeši si poradili s brněnskou Kometou. V další sérii se střetne Sparta s Třincem. Přímý přenos utkání Pardubice – Litvínov sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 16:40.

Utkání Pardubice – Litvínov
zdroj: HC Dynamo Pardubice

Pardubice do semifinále postoupily po výhře 4:1 nad Hradcem Králové, Litvínov porazil v šesti zápasech Brno. Jistotu, že narazí na sebe, ale získaly až ve čtvrtek večer, kdy v poslední čtvrtfinálové sérii Třinec vyřadil České Budějovice. Oba týmy tak budou mít minimum času na přípravu.

"Mají kvalitní tým, hrají energický hokej. V Litvínově je navíc užší hřiště, je to více kontaktní, máte méně prostoru. Což je někdy pro obránce i lepší," řekl webu hokej.cz obránce Dynama Tomáš Dvořák na adresu dalšího soupeře. Východočeši se v semifinále představí opět po roce, loni prohráli 3:4 na zápasy s Třincem. Do finále prošli naposledy před 12 lety, kdy následně získali titul.

Litvínov je v semifinále poprvé od roku 2015, kdy získal historický titul. Možná i proto Severočeši moc neřešili, zda se utkají s Pardubicemi, nebo se Spartou.

"Vlastně bylo úplně jedno, koho dostaneme. Když chceme celkově vyhrát, musíme porazit každého, kdo nám vstoupí do cesty. Máme k druhému semifinalistovi respekt, zároveň je v nás odhodlání, že jdeme vyhrát," řekl útočník Ondřej Kaše.

Verva, která v předkole play-off vyřadila Plzeň, bude hodně spoléhat na britského útočníka Liama Kirka. Čtyřiadvacetiletý hráč je s 12 body a osmi góly nejproduktivnějším hráčem play-off i nejlepším střelcem. Daří se i slovenskému brankáři Mateji Tomkovi, který si drží úspěšnost 94,49 procenta.

"Soupeře si nevyberete. Ale musí se s námi počítat, máme šikovné hráče dozadu i dopředu. Jsme rádi, že jsme nemuseli k sedmému zápasu do Brna, byl by dost nepříjemný. Dostali jsme dva dny volna, každý přijde vhod na načerpání nových sil a vyléčení drobných šrámů," uvedl před víkendem Tomek.

Třinečtí Oceláři se v repríze loňského čtvrtfinále utkají se Spartou, kterou v posledních dvou sezonách přetlačili – před dvěma lety dokonce v boji o titul. "Je to těžký soupeř. Víme, co to bude za hokej, mají tam šikovné hráče. Bude vedro v jejich aréně. Připravíme se, zkoukneme videa, rozebereme si to. Užijeme si, že jsme postoupili, musíme pročistit hlavu," řekl po postupu přes České Budějovice v sedmém utkání brankář Marek Mazanec na konto Sparty, která získala v základní části 111 bodů a ve čtvrtfinále vyřadila Liberec 4:0 na zápasy.

Zdroj
ČT sport, ČTK, hokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články