Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vary po šesti prohrách vyhrály v Pardubicích

Pardubice - Karlovarští hokejisté vyhráli v Pardubicích 2:1 a ukončili sérii šesti zápasů bez bodu. Nový kouč Energie Richard Žemlička se tak dočkal na druhý pokus úspěchu. Naopak trenér domácích Mojmír Trličík, který v reprezentační pauze nahradil Pavla Hynka, musel strávit v premiéře porážku. Západočeši potvrdili, že se jim v Pardubicích daří, a vyhráli na jejich ledě už poosmé za sebou.

Pardubický Jan Kolář střílí na brankáře Karlových Varů Lukáše Mensatora
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Za domácí zahrozil v sedmé minutě Krejčí, pak měly možnost dlouhé přesilové hry Karlovy Vary, když Ďaloga, Vašíček a Krejčí byli v rychlém sledu vyloučeni shodně za vyhození kotouče. Karlovarští ale přesilovku včetně dvou minut v pěti proti třem nevyužili. Pardubičtí byli většinu úvodní třetiny aktivnější, ale ani jim se střelecky nevedlo.

Ani druhá třetina nepřinesla příliš hokejové krásy a na ledě se odehrával spíše urputný boj. Ve 24. minutě při Kohnově vyloučení měl velkou šanci Hemský, ale výtečný zákrok předvedl Závorka. Ve 35. minutě se už domácí radovali, když si na Benákovu kolmici najel mezi obránce soupeře Bartek a prudkou střelou otevřel skóre. Domácí mohli zvýšit při Polákově trestu, ale jejich střely nenašly cestu do karlovarské branky. Ve 39. minutě se naopak dočkali vyrovnání Západočeši, když Zaťovič potrestal Kindlův faul.

Závěrečnou část začala Energie s velkým elánem a před Salfickým bylo rušno. Ve 44. minutě opět zaúřadoval první karlovarský útok a Kumstát poslal hosty do vedení. Domácí po inkasované brance přidali na důrazu, ale jejich snahu mařily nepřesné přihrávky. Hosté pozorně bránili a Východočeši nemohli nalézt účinnou protizbraň.

Hosté také nepohrdli žádnou příležitostí k protiútokům, při kterých několikrát podržel svůj tým Salfický. Žemličkův tým nakonec těsnou výhru udržel přes zoufalou snahu domácích o vyrovnání, kterým nepomohla ani půlminutová power play, při které nastřelili jen tyčku Závorkovy branky. Na domácí výhru nad Karlovými Vary tak čekají Pardubice od 12. října 2008.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Bartek (Benák) - 39. Zaťovič (Kumstát, Pech), 44. Kumstát (Pech, Zaťovič). Rozhodčí: Minář, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 7428.

Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Píša, Kočí, Kindl, Ďaloga, Vašíček - Hemský, Krejčí, Starý - Bartek, T. Zohorna, Somík - Buchtele, Kousal, T. Nosek - Cetkovský, Beech, Semorád. Trenéři: Trličík a Lubina.

Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, D. Kohn, Grman, MacDonald, Gulaši, J. Látal, Gründling - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, Skuhravý, T. Káňa - Pohl, V. Polák, J. Doležal ml. - J. Heřman, Košťál, Zucker. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický. 

Mojmír Trličík (Pardubice): "V první polovině utkání jsme si vytvořili dobré gólové příležitosti. Důležité bylo, že jsme přestáli dlouhé oslabení tři na pět, které nás možná zabrzdilo, nicméně jsme pak šli do vedení. Okamžitě následovala přesilovka, ve které jsme měli dát druhý gól. Vypadala sice hezky, byla byla bez efektu a to rozhodlo o tom, že jsme nezískali větší náskok. Soupeř velice dobře bránil střední i obranné pásmo a přesto, že jsme to chtěli urvat jednoduchostí a tlakem do brány, tak se nám to nepodařilo."

Jaroslav Kverka (Karlovy Vary): "Jsme pochopitelně ohromně šťastní, protože takové vítězství jsme moc potřebovali. Kluci makají a dřou. Dokonce jsme si říkali, že výhra 2:1 by byla úplně nejlepší a to se naštěstí dneska podařilo. Kluci v průběhu utkání makali na sto procent, naštěstí jsme dali dva góly a utkání jsme zvládli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy