Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vary opět kapitulovaly, Pardubice se dotahují na Kometu a na předkolo

Karlovy Vary - Přestože se celou sezonu spíše trápili a dvakrát vyměňovali trenéry, pardubičtí hokejisté mohou stále pomýšlet na účast v předkole play-off. Východočeši si z Varů odvezli tři body za výhru 3:0 a jejich bodový odstup od desáté Komety Brno činí už pouhých pět bodů. Naopak Karlovy Vary se nadále krčí u dna a jejich trápení nekončí, prohrály už desáté z posledních dvanácti utkání. O výhře Pardubic rozhodl díky dvěma přesilovkovým trefám Nahodil.

Radost pardubických hokejistů
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Skóre mohl hned v úvodu otevřít hostující Tomášek, na druhé straně nezpracoval puk Huna. V deváté minutě už se radovali Východočeši. Nahodil po devíti vteřinách využil přesilovou hru při vyloučení Gulašiho.

Karlovarští mohli odpovědět při přečíslení dvou na jednoho, ale Gorčíkova střela skončila v ochranné síti. V 15. minutě ujel Flek, ani on však nezamířil přesně. Další šanci domácích měl Vachovec, ale jeho bekhendový pokus zlikvidoval lapačkou Maxwell.

Ve druhém dějství se hra z obou stran přitvrdila, ale šancí bylo minimum. Největší měl v polovině zápasu Marosz, který z bezprostřední blízkosti nedokázal zužitkovat Rachůnkovu přihrávku. Ve 39. minutě Bartek narazil na mantinel Gregorce, za což dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Pardubice

Po vyloučeních hostujícího Sýkory a karlovarského Marosze hrály Pardubice přesilovku čtyř proti třem a 39 vteřin před koncem druhé třetiny zvýšily na 2:0. Nahodilovu střelu sice Závorka vyrazil, ale puk se od brusle karlovarského obránce Gulašiho odrazil do branky.

Nápor domácích se v závěrečné třetině nekonal. Dynamo bránilo dobře střední pásmo a domácí se nedokázali dostat před Maxwella. Při power play se 33 vteřin před koncem trefil z poloviny hřiště do prázdné branky ještě Kaut. 

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Nahodil (P. Sýkora, Štajnoch), 40. Nahodil (Orsava, Gregorc), 60. Kaut. Rozhodčí: Hodek, Souček - Jelínek, Pešek. 6:7, navíc Bartek (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2869.

Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, M. Rohan, Gulaši, Redlihs, Sičák, Baránek - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Vachovec - V. Tomeček, Gríger, Gorčík - Flek, Osmík, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Pardubice: Maxwell - Ščotka, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Bokroš, L. Havlík, M. Šeda - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, M. Beran - Poulíček, Kaut, Moučka. Trenéři: Draisaitl, R. Král a Potajčuk. 

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Mrzí nás hlavně neproměněné šance v první třetině, kdy jsme dvakrát jeli sami na bránu a měli jsme i nějaké přečíslení dva na jednoho. Když nedáš gól, tak nemůžeš vyhrát. Soupeři se podařilo využít dvě přesilové hry a v závěru, když jsme se snažili, bojovali jsme, tak soupeř obětavostí, bojovností zápas uhrál. Pokud se nám takové příležitosti v zápase naskytnou a my je neproměníme, tak se nám bude potom těžko vyhrávat."
Peter Draisaitl (Pardubice): "Asi se pohledný hokej očekávat nedal, tady šlo víceméně o to, kdo najde cestu, jak dnes urvat body. Za tu bojovnost a obětavost si náš tým pochvalu zaslouží. Ale o nic víc dnes nešlo." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články