Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Varům se play-off vzdaluje, prohrály v Liberci

Liberec - Hokejisté Liberce porazili v 50. kole extraligy Karlovy Vary 3:1 a připsali si již páté domácí vítězství v řadě. Zároveň se tak přiblížili svému dnešnímu soupeři na rozdíl jediného bodu. Naopak Západočeši prakticky přišli o naději na předkolo play-off, na Pardubice a Vítkovice ztrácí dvě kola před koncem shodně šest bodů a ve hře je tak drží už pouze lepší bilance ze vzájemných utkání s oběma celky. 

Domácí udělali velký krok k vítězství již v první třetině, v níž vstřelili dvě branky. Gólem a přihrávkou se na výhře podíleli zkušení útočníci Petr Nedvěd a Jaroslav Kudrna. Utkání začalo s menším zpožděním, neboť rozhodčí uvízli v dopravní zácpě. Toto zdržení jako by se podepsalo na obou týmech.

Úvod byl hodně ospalý, oba brankáři si připsali první zákrok až v páté minutě. O chvíli později však šli domácí do vedení. Kudrna zabojoval u mantinelu, posunul puk na Filippiho, který střelou nad Závorkovo rameno otevřel skóre. Šanci na vyrovnání měl hostující Zucker, Schwarz se ale stačil včas přesunout. Další povedený zákrok si liberecký brankář připsal při karlovarské přesilovce, kdy v jasné příležitosti vychytal Kumstáta. Jak využít přesilovou hru, ukázali domácí v 15. minutě. Čakajíkovo nahození vyrazil Závorka pouze před sebe a pro Kudrnu nebyl problém dorazit kotouč do odkryté branky - 2:0.

Do druhé třetiny domácí vstoupili velice aktivně. Pospíšil projel celým hřištěm, dostal se až před Závorku, branku ale netrefil. Hned vzápětí najížděl sám na karlovarského brankáře Bulíř, jeho blafák však Závorka pokryl betonem. Hosté se osmělili až v polovině třetiny, Bickovu střelu ovšem Schwarz kryl. Ve 34. minutě ukázkově sehráli přečíslení Nedvěd s Pospíšilem a kapitán Nedvěd zvýšil již na tříbrankový rozdíl. I nadále byli domácí aktivnější a Závorka musel být neustále v pozoru. Šikovně to zkoušeli Filippi s Bulířem, po nich také Jonák, navýšit vedení se jim ale nepodařilo.

Na začátku třetí části měli hosté výhodu přesilové hry, po faulu Šimka dokonce minutu trvající přesilovku pět na tři. A tuto šanci dokázali využít, když Kumstát dorazil za Schwarze Noskovu střelu. Vrátit Severočechům tříbrankové vedení mohl Nedvěd, v situaci dva na jednoho však branku netrefil. Po něm ostře pálil Bulík, Závorka byl připraven. Hosté ve snaze vyrovnat zvýšili aktivitu a zasypali Schwarze několika ranami, ten byl ale připraven. Na druhé straně chyboval při rozehrávce Závorka, Urban však promáchl před prázdnou brankou Duškovu přihrávku. Necelé dvě minuty před koncem to hosté zkusili bez brankáře, domácí se však v poklidu ubránili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze zápasu Liberec - Karlovy Vary

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Filippi (Kudrna), 15. Kudrna (Čakajík, P. Nedvěd), 34. P. Nedvěd (T. Pospíšil) - 41. Kumstát (D. Nosek). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hodek - Pouzar, D. Jelínek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 3705.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Šimek, Čutta, Jánošík, Moravec, Výtisk, Derner - T. Pospíšil, P. Nedvěd, Víšek - T. Urban, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Bulíř - Vantuch, Galamboš, Jonák - Dušek. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, Gulaši, J. Látal, Prošek, Parýzek, Kloz, Gründling - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Koblasa, Skladaný - Bicek, Skuhravý, J. Doležal - Košťál, Vachovec, Zucker. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Pavel Hynek (Liberec): "Začátek utkání bylo takové vyčkávání z naší strany. Pomohl nám první gól. Poté se naše hra zlepšila, přidali jsme druhou branku a zbytek utkání byli lepším týmem. Závěr jsme si zkomplikovali vyloučeními, nicméně jinak jsme měli zápas pod kontrolou. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a bereme tři body."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Liberec nás překvapil svojí hrou, mysleli jsme si, že po nás více půjde. Bylo to spíše defenzivní, opatrné. My jsme udělali hloupou chybu před prvním gólem, následně přišel druhý z přesilovky. Poté se Liberec zvedl a my jsme to nedokázali zachytit. Začali jsme bojovat a honit výsledek až v poslední třetině, což je samozřejmě pozdě." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články