Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Varům se návrat do extraligy nepovedl, v Olomouci dostaly čtyřgólový příděl

Olomoučtí hokejisté v prvním kole hokejové extraligy porazili Karlovy Vary 4:1. Nováček, který se vrátil po roce do extraligy, vstřelil soupeři jedinou branku, za domácí se trefil dvakrát Zbyněk Irgl.

Radost Zbyňka Irgla ze vstřeleného gólu
zdroj: ČTK/Chaloupka Miroslav

"Jsou to pro nás velice důležité tři body. Na našich holích bylo až příliš nervozity. Báli jsme se hrát, nebyl to úplně optimální výkon. První třetina z naší strany byla ustrašená, ještě horší byl vstup do třetiny druhé, kdy jsme inkasovali branku na 1:1," řekl trenér Olomouce Zdeněk Moták.

Do první velké šance se dostal v sedmé minutě hostující Flek, ale samostatný únik neproměnil. V polovině úvodního dějství domácí Švrček orazítkoval tyč. V 11. minutě po nahrávkách Ondruška a Koloucha otevřel skóre Irgl.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, když ve 22. minutě vyrovnal Beránek. Nerozhodný stav vydržel pouze tři minuty. Na 2:1 zvýšil opět Irgl, který po samostatné akci znovu překonal Novotného. Ve 28. minutě osamocený Tomeček tečoval puk jen mimo branku. Střely hostů se domácím dařilo blokovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Karlovy Vary

V úvodu třetí třetiny byly aktivnější Karlovy Vary, ale Kohoutovu střelu ve 45. minutě v přesilovce Konrád chytil. O pár minut později se v šanci objevil domácí Kolouch, který ale vystřelil vedle. Neuspěl ani Vyrůbalík.

Pojistky vedení se Olomouc dočkala v 51. minutě, kdy proměnil Ondruškovu přihrávku Kolouch. Hned za 68 vteřin dovršil výsledek Knotek. Minutu před koncem mohl skóre ještě upravit karlovarský Kverka, ale neuspěl.

1. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) Branky a nahrávky: 11. Irgl (Kolouch, Ondrušek), 25. Irgl, 51. Kolouch (Burian, Ondrušek), 52. J. Knotek (Vyrůbalík) - 22. O. Beránek. Rozhodčí: Šír, Lacina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 4723. 

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Švrček - J. Káňa II, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - Jergl, Skládaný, Holec - V. Tomeček, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Moták a Tomajko.

Karlovy Vary: F. Novotný - Krejčí, Vágner, M. Rohan, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, Šafář - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Gríger, O. Beránek - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Stloukal, Kverka, T. Mikúš. Trenéři: Pešout a Mariška.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): "Jsou to pro nás velice důležité tři body. Na našich holích bylo až příliš nervozity. Báli jsme se hrát, nebyl to úplně optimální výkon. První třetina z naší strany byla ustrašená, ještě horší byl vstup do třetiny druhé, kdy jsme inkasovali branku na 1:1. Důležité bylo, že jsme se dokázali otřepat a šli jsme do vedení 2:1. Ve třetí třetině jsme za stavu 3:1 už dostali křídla. Ale myslím si, že si dneska chlapci vítězství vydřeli a zasloužili."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že nás čeká velmi nepříjemný a houževnatý soupeř. Odehráli jsme naše úvodní extraligové utkání ve velmi dobrém tempu a předvedli jsme minimálně po takových padesát minut velmi dobrý výkon. Škoda, že jsme těmi výkony nedokázali dosáhnout na nějaké body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články