Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Varaďa zůstane Ocelářem, v Třinci podepsal ojedinělou smlouvu

Hlavním trenérem Třince bude i nadále Václav Varaďa. Vedení loňského extraligového mistra oznámilo, že s úspěšným koučem prodloužilo kontrakt o dalších sedm let.

Trenér Třince Václav Varaďa s mistrovským pohárem
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Varaďa, který na přelomu roku trénoval reprezentační dvacítku na domácím světovém šampionátu v Ostravě, se s dlouhodobou smlouvou stal v české nejvyšší soutěži raritou. V roce 2015 se Vladimír Růžička upsal Chomutovu na deset let, ale Piráti loni z extraligy sestoupili a bývalý reprezentační kouč v klubu skončil.

"Jsme rádi, že jsme se takto domluvili, byla to jedna z priorit tohoto období. Sedmiletý kontrakt nám všem dává smysl pracovat koncepčně, a to rovnou na více úrovních. I proto jsme Vencu jmenovali nově také šéftrenérem celé organizace," uvedl na webu třineckého klubu sportovní ředitel Jan Peterek.

Varaďa je hlavním trenérem Ocelářů od léta 2017, hned v první sezoně dokráčel s týmem až do finále proti Brnu. O rok později už v sérii s Libercem vybojoval zlato. Předtím působil také jako asistent Jiřího Kalouse.

"Pro mě je to velké ocenění mé předchozí práce a jsem rád, že jsem dostal takovou důvěru. S vedením jsem našel společnou řeč v tom, jak si všichni představujeme, aby to v klubu fungovalo. Myslím, že se ukázalo, že pokud se pracuje na maximum a dělají se správně dílčí kroky, tak se úspěch dostaví," řekl Varaďa.

"Vážím si takové důvěry a budu se snažit naplňovat jednotlivé cíle, aby všichni byli spokojení, aby i mladí hráči dostávali šanci v A-týmu. Samozřejmě za předpokladu, že na to budou hokejově a fyzicky mít," dodal dvojnásobný mistr světa, který má za sebou dlouhé roky v NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články