Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vandas z Vítkovic si nezahraje tři zápasy za faul na Krejčíka

Praha ‒ Vítkovický útočník Michal Vandas si musí odpykat třízápasový disciplinární trest za faul na brněnského obránce Jakuba Krejčíka v utkání 44. extraligového kola. Ostravanům tak bude chybět proti Mladé Boleslavi, Karlovým Varům a Litvínovu. Stejně jako disciplinární komise se zákrokem zabývala i komise rozhodčích, která potrestala pokutou arbitra Oldřicha Hejduka, jenž herní situaci neposoudil jako faul.

Michael Vandas z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Vandas fauloval Krejčíka, který hrál své premiérové utkání v nejvyšší soutěži po příchodu ze Záhřebu, ve 35. minutě. Podle rozhodčích Oldřicha Hejduka a Romana Mrkvy byl jeho zákrok v souladu s pravidly, komise však na základě podnětu Komety rozhodla jinak.

Předseda disciplinárky Karel Holý v odůvodnění sice poukázal na fakt, že Krejčík se do nepříznivé situace dostal svou snahou odehrát puk u mantinelu a následným čelním postavením k mantinelu, Vandase nicméně potrestal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Kometa Brno

"Na náhlou změnu postavení nemohl Vandas reagovat a nelze mu tuto skutečnost přičíst k tíži. Přitěžující okolností je, že Vandas vedl svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti a také se dopustil zřetelného přistrčení rukama do oblasti Krejčíkových zad," uvedl Holý.

Poukázal i na intenzitu ataku vítkovického útočníka i na skutečnost, že k souboji došlo v bezprostřední blízkosti u mantinelu a protihráč se mohl vážně zranit. Krejčík s krvavým zraněním v obličeji a otřesem mozku ze zápasu odstoupil.

Inkriminovaný moment řešila i komise rozhodčích, která uznala, že měl být Vandas vyloučen na pět minut a do konce utkání a neuložení trestu mohlo mít vliv i na konečný výsledek. Podle zprávy komise byli rozhodčí ve správném postavení na ledě, Vandasovo přistrčení ale nemohli přes hráče vidět. Přesto dostal Hejduk, který měl situaci ve své kompetenci, blíže nespecifikovanou pokutu.

Disciplinární komise potrestala i útočníka Mladé Boleslavi Tomáše Hyku, jenž dostal pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu za nafilmovaný pád nebo přehrávání v pátečním zápase na ledě Litvínova. Hyka podle ní neadekvátně reagoval na faul Robina Hanzla. Dvouminutový trest dostal i od rozhodčích.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články