Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Vampolův start v extralize zatrhla Mladá Boleslav. Asi má ze mě strach, rýpl si

Po třech letech se mohl hokejový útočník Petr Vampola vrátit do extraligy a být posilou Kladna v pátečním utkání 25. kola proti Mladé Boleslavi. Dres Rytířů ale nakonec neobleče, protože ve startu mu zamezil právě Bruslařský klub, který na mistra světa z roku 2010 vlastní práva.

Hokejový útočník Kladna Petr Vampola
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Kladeňáci, měl jsem naskočit a zkusit vám pomoct. Bohužel Mladá Boleslav byla proti," uvedl sedmatřicetiletý Vampola na sociální síti. "Mrzí mě to od týmu, který má ty nejvyšší cíle, výborný mančaft a hraje dobrý hokej. Mají strach z hráče, který hraje už tři roky první ligu?! Asi ještě nepatřím do starého železa," doplnil Vampola.

Rodák ze Žďáru nad Sázavou mohl pomoci Rytířům zacelit mezeru po zraněném majiteli klubu Jaromíru Jágrovi, u něhož je datum návratu prozatím nejisté. Na marodce jsou navíc i další důležité postavy ofenzivy Martin Réway a Jakub Valský. Vampola odehrál v Kladně minulou sezonu a pomohl mu k návratu mezi elitu.

"Petr Vampola byl ráno s námi na rozbruslení. Rozhodli jsme se tak, protože máme tři útočníky dlouhodobě zraněné a sháněli jsme někoho, kdo by nám pomohl. Věděli jsme, že Petr je ve Slavii na hostování, ale je tam nějaká spolupráce s Mladou Boleslaví. Slavia to chtěla odsouhlasit od Boleslavi a neprošlo to," řekl po výhře 3:1 kladenský kouč David Čermák.

Zatím ale nevěděl, co bude dál. "Ten plán byl na tento víkend. K dohodě nedošlo, neboť Boleslav patrně nechtěla, aby hrál proti nim. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál," doplnil Čermák.

"Za nás je to jednoduché. Máme s Petrem Vampolou nějaké dohody, které plníme, a samozřejmě chceme, aby je plnil i on. Pokud jde o Slavii a Kladno, tak s oběma kluby jsme byli ve spojení. Vysvětlili jsme si to, oba kluby náš postoj chápou a rozumí tomu," uvedl mladoboleslavský generální manažer Jan Tůma pro iSport.cz.

Vampola v současnosti hraje za Slavii, kde si v 27 zápasech připsal 26 bodů díky sedmi gólům a 19 asistencím. Spolu s Tomášem Šmerhou jsou nejproduktivnějšími hráči Pražanů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články