Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vampola k faulu na Pecha: Mrzí to, ale nebylo to na pět minut

Liberec - Vyloučení útočníka Petra Vampoly na pět minut a do konce utkání za faul na sparťanského centra Lukáše Pecha z 50. minuty snížilo naděje hokejistů Liberce ještě zdramatizovat konec prvního finálového duelu extraligy. Bílí Tygři prohráli 1:3. Suverén základní části tak vykročil do svého historicky prvního finále neúspěšně a musel strávit vůbec první prohru v letošním play-off.

Petr Vampola
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Vampola u sparťanské střídačky vrazil do Pecha, který upadl nepříjemně do otevřených dvířek. "Jeli jsme oba střídat, došlo tam k nějakému kontaktu. To samozřejmě nikdo nechce, aby spadl přímo do těch vrátek. To je nepříjemné. Ale těch kontaktů je v zápase hodně. Nevím, jestli to můžu komentovat. Je to finále play-off a nehrajeme šachy. Mě osobně to mrzí, ale na druhou stranu jsemv tom úplně neviděl trest na pět plus do konce," řekl Vampola.

Po rozhodnutí sudích Martina Fraňa a Pavla Hodka pro něj zápas pro nedovolené bránění skončil. Jednoho z ofenzivních lídru Bílých Tygrů mrzelo, že nemohl v závěru mužstvu pomoci ve snaze smazat dvoubrankovou ztrátu. "Dneska jsem se cítil výborně. On spadl špatně, je to nebezpečné a s odstupem času to mrzí, ale tohle člověk neudělá schválně. To, že jsem nemohl dohrát, mě samozřejmě mrzí. Stejně jako ta prohra," uvedl čtyřiatřicetiletý mistr světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Vampola: Je to finále play-off, nehrajeme šachy

Kouč Filip Pešán si nebyl úplně jistý, jestli se má na Vampolu zlobit. "Byla to věc, která byla spíše nešťastná než nějaká dramatická. Určitě nám v tu chvíli nepomohl, ale nebyl to zákrok, který by byl nějak strašně zákeřný," zhodnotil Vampolův zbytečný atak na Pecha. "Takže se tak polozlobím," dodal s úsměvem.

Vampola nechtěl faul moc komentovat, protože se zástupci klubů nemohou v den zápasu k výkonům rozhodčích vyjadřovat. "Těch kontaktů je tam strašně moc, jsem sám domlácený a nebyl na mě žádný faul. Kolikrát to taky nebylo v pořádku. Je to hokej, je na rozhodčích, aby to posuzovali a dneska to posoudili, jak to posoudili," řekl Vampola.

Přes prohru měl z výkonu Liberce dobrý dojem. "Jsem přesvědčený, že jsme odehráli výborný zápas. Samozřejmě tam byly nějaké chybičky a Sparta je potrestala. Měli jsme taky hodně gólovek, ale dneska nám to tam nepadlo. Vedli jsme 1:0 a je škoda, že jsme pak inkasovali po chybě. Ale to je hokej, teď už je to za námi. Věřím, že když budeme hrát jako dneska, tak to zítra zvládneme," dodal Vampola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články