Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Valský si za faul na Indráka vykoledoval třízápasovou stopku

Praha - Liberec se v nejbližších třech zápasech extraligy bude muset obejít bez útočníka Jakuba Valského, kterému disciplinárka zastavila činnost za faul na Miroslava Indráka z Plzně v dohrávce 10. kola. Valský jej fauloval ve 35. minutě, kdy se jako třetí hráč zapojil do souboje plzeňského útočníka s domácím Petrem Jelínkem. Indrák navíc nebyl v držení puku.

Je nám líto, video expirovalo.
Valský dostal třízápasový trest

"Protihráč měl minimální možnost střetu se vyhnout. Při zákroku se hráč dopustil zcela prokazatelného aktivního pohybu kolenem proti směru jízdy protihráče, kterého zasáhl do oblasti kolena. Musel si přitom být vědom toho, že následkem podobného zákroku může být i těžké zranění protihráče," odůvodnil trest předseda komise Karel Holý.

Hlavní rozhodčí Valského vyloučili na dvě minuty za nedovolené bránění, podle disciplinární komise se ale jednalo o faul kolenem. Liberecký útočník tak mohl dostat trest zastavení činnosti na dvě až pět utkání, v závažných případech až na deset. Vzhledem k tomu, že nebyl v předešlých dvou letech trestán a Indrák nebyl zraněn, vynechá Valský tři zápasy.

Disciplinární komise potrestala i dalšího hráče Liberce, útočníka Petra Vampolu. Za nafilmovaný pád, za který byl v zápase i vyloučen, dostal pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články