Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V záchranářském boji je na tahu Dynamo. Odpověď Kladnu se pokusí dát proti Plzni

Kladno ve čtvrtek zabralo a ukončilo proti Spartě sérii proher. Nyní má tedy poslední celek srovnaný počet bodů s Pardubicemi. Předposlední Dynamo dnes v rámci 49. kola hokejové extraligy hostí Plzeň. Škoda má zase motivaci získat druhé místo a s ním spojenou účast v Lize mistrů. Pozici v první šestce stále nemá jistou Brno. Kometa se pokusí přiblížit přímému postupu do čtvrtfinále play-off proti Liberci. Souhrn 49. kola nabídne od 23:45 pořad Buly.

Plzeň - Pardubice, brankář Pardubic Pavel Kantor inkasuje gól
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Dynamo hraje o udržení, Plzeň o Ligu mistrů

Pardubice po sérii čtyř výher s plným bodovým ziskem naposledy podlehly Liberci. O nápravu se pokusí proti Škodě. "Bude to trochu jiné z důvodu, že Plzeň prohrála posledních šest venkovních zápasů. My potřebujeme body, každý je životně důležitý. Chceme si uhrát klidný závěr extraligy, a ne trnout do posledního kola, co se stane. Plzeň je strašně aktivní a bruslivé mužstvo. Naším úkolem je pohybem se jim minimálně vyrovnat a uhlídat Gulaše," prohlásil asistent trenéra Michal Mikeska. Chybět bude obránce Ivan, fit už je naopak Zdráhal.

Plzeň nasbírala 86 bodů, po 48 zápasech za ní byly o jediný bod Mladá Boleslava a Sparta. Další bod navíc ztrácel obhájce titulu Třinec. Jenže indiánům se poslední dobou vůbec nedaří venku. Úterní porážka 1:4 byla už sedmým vystoupením v řadě v arénách soupeřů bez bodového zisku. "V Liberci jsme ale podali jeden z našich nejlepších výkonů ve venkovních utkáních. Můžeme na tom výkonu určitě stavět," připomněl obránce Adam Jánošík.

Situaci Kladna a dalších týmů bojujících o záchranu se věnoval Hokej fokus podcast:

Vítkovice mohou pošilhávat i po předkole

Mladá Boleslav se představí v Ostravě. Vítkovičtí zatím nemají jistotu záchrany, ale z 11. místa mohou zároveň ještě doufat v postup do předkola. Na desátý Zlín ztrácejí šest bodů. "Jakkoli může osm bodů náskoku (na Kladno) vypadat slibně, ve hře je pořád dvanáct bodů. A dokud jsme řečí čísel a matematiky v ohrožení, nesmí přijít polevení. Pořád musí být nálada v kabině vražedná a pořád musíme jít za body a vítězstvími tak, jako jsme šli doteď," zdůraznil trenér Mojmír Trličík.

Středočechům se na Ostravany v sezoně dosud skvěle dařilo. Nenechali jim ještě ani bod a pokaždé vstřelili alespoň pět branek.

Olomouc se pokusí stáhnout manko na nejlepší šestku

Důležité body budou ve hře v Olomouci. Hanáci mohou ještě dotírat na šesté Brno, na které mají šestibodové manko. "Chceme vyhrát každý zápas, který nás ještě čeká. Ať je to Kometa, Liberec nebo Kladno, tak v každém kole chceme získat tři body. Těch zápasů tam ještě pár je, tak se pokusíme porvat o šestku," prohlásil útočník Lukáš Nahodil.

Třinec ztrácí jen pár bodů na druhou příčku, z níž loni zaútočil na titul. Olomouc ale vyhrála pět z minulých šesti zápasů, doma porazila před týdnem i nejlepší tým soutěže Liberec. "Poslední léta hrají velmi nepříjemným stylem hokeje, jsou poctiví v obraně. Je ohromně těžké proti nim hrát a naše zápasy v Olomouci jsou velmi vyrovnané. Očekávám, že to bude stejné i teď," uvedl třinecký trenér Václav Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

Litvínovu se na Zlín v sezoně nedařilo

Zlín potřebuje potvrdit předkolo play-off bodovým ziskem a v pátek mu v cestě bude stát o záchranu bojující Litvínov. "Musíme sbírat bod po bodu," připomněl zkušený útočník Zdeněk Okál, že jeho tým má na jedenácté Vítkovice k dobru šest bodů.

"Je to dost, ale nechceme na to spoléhat. Situaci máme ve svých rukách, musíme se vyvarovat chyb v defenzívě a držet se našeho způsobu hry. Litvínov jsme dvakrát v sezoně porazili a uspět chceme i v pátek," řekl trenér Robert Svoboda, jemuž bude stále chybět kapitán Žižka.

Prioritou Severočechů je jistota záchrany, i přes úterní prohru 2:3 v dohrávce s Hradcem Králové ale mohou díky přímému souboji oživit ještě i naději na předkolo play-off. "Nesmíme propadat panice. Jedeme do Zlína a budeme připraveni. Musíme získat body. Všichni dobře víme, o co hrajeme," konstatoval útočník Tomáš Pospíšil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Hradec Králové

Kometa bude šestibodový náskok na šestém místě hájit proti vítězi základní části z Liberce. "Máme to ve svých rukách, držíme opratě a chceme to dovést do zdárného konce," řekl asistent trenéra Kamil Pokorný kategoricky. Až na zraněného Kucseru má k ruce kompletní mužstvo.

Od Liberce přes jistotu zisku Prezidentského poháru nečeká žádné polevení. "Není to ale soupeř, který by se nedal překonat. Liga je strašně vyrovnaná, my musíme být více agresivnější, rychlejší v pohybu a dodržovat věci, které jsme si po nedělním nevydařeném zápase s Olomoucí (2:4) vyříkali jak my trenéři, tak i hráči v kabině," dodal Pokorný.

Liberec může začít zvolna ladit na vyřazovací boje. "Musíme se ještě připravit na poslední čtyři zápasy, poté budeme mít dvanáct dní volno. Zregenerujeme, pořádně potrénujeme a připravíme se. Na play-off teď nemyslíme. S motivací nebudeme mít problém," řekl útočník Libor Hudáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Plzeň

Hradec Králové se chce naladit herně na předkolo

Hokejisté Karlových Varů a Hradce Králové nabídnou zápas týmů, které čekají na zakolísání Brna, které může jako jediné ze šestky ještě vypadnout. Tříbodové vítězství by Západočechům zajistilo prakticky jistotu účasti v předkole.

Hradci se – podobně jako i domácím – v posledních zápasech nedařilo, ale sérii proher utnuli v Litvínově. "Vyhráli jsme po čtyřech zápasech, takže bychom to chtěli potvrdit. Už nemáme ambice být do šestky. Hrajeme teď s týmy, co máme kolem sebe. Jsou to týmy, s nimiž budeme nejspíš hrát také předkolo, takže musíme hrát už hokej, který hrát chceme. Musíme hrát zodpovědný hokej, abychom se mohli spolehnout jeden na druhého. Musíme na to být nastaveni v hlavách," zdůraznil útočník Radek Smoleňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články