Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

V souboji čela tabulky hraje Sparta ve Zlíně, Brno hostí Plzeň

Praha - Na šesti stadionech odstartuje závěrečná bitva o postup do play-off hokejové extraligy. Po skončení reprezentační přestávky pokračuje domácí soutěž 47. kolem. Největší pozornost bude upřena do Zlína, kde se představí Sparta. Utkají se tak týmy na třetím a čtvrtém místě tabulky. Zajímavý bude i boj mužstev na osmém až jedenáctém místě o postup do předkola play-off.

17:00 Třinec - Kladno

Třinec chce proti Kladnu zarazit sérii čtyř porážek, která ho před reprezentační přestávkou připravila o reálnou šanci na boj o Prezidentský pohár. "Přestávka nám pomohla. Prioritou je postup do šestky, máme to dobře rozehrané a chceme mít brzy jistotu, abychom měli klid. Na hráčích je vidět velká chuť do práce," uvedl pro klubový web trenér Josef Turek.

Kladno je sedmé s dvoubodovým odstupem za Litvínovem. I proto se Rytíři nevzdali šance postoupit přímo do čtvrtfinále. "Musíme ale celý zápas naplno bruslit. To je základní cesta k úspěchu. Pokud zápas jen odkloužeme, prohrajeme," uvedl kouč Zdeněk Vojta pro kladenskelisty.cz.

17:30 České Budějovice - Chomutov

České Budějovice jsou deváté, proti poslednímu Chomutovu je ale nečeká nic jednoduchého. Jihočeši totiž s Piráty v sezoně třikrát prohráli. "Nemá cenu příliš diskutovat o našem postavení v tabulce. Kdo se na ni podívá, tak je každému hned jasné, o co budeme v následujících zápasech hrát," podotkl trenér Peter Draisaitl. "V předchozích zápasech byl Chomutov velice nepříjemný a urputný soupeř a jiné to jistě nebude ani nyní. My si musíme u soupeře v utkání vzbudit respekt důrazem a také hrát trpělivě," dodal kouč.

Chomutov pod vedením nového trenéra Jiřího Čelanského třikrát za sebou vyhrál a ve středu má šanci opustit poslední místo. Předposlední Liberec totiž čeká souboj se Slavií až v pondělí. "Doufám, že nás přestávka výsledkově nezabrzdí. Na druhou stranu jsme ji i uvítali, mohli jsme pracovat na systémových věcech, kterými budeme chtít podpořit bojovnost a zdravou agresivitu," uvedl Čelanský na klubovém webu.

17:30 Litvínov - Pardubice

Hokejisté Litvínova drží šesté místo, poslední zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. A rádi by jej uhájili až do 52. kola. Proti Pardubicím budou Severočeši usilovat o osmou domácí výhru za sebou. "Prvořadé je pro nás nespadnout do poslední čtyřky. Všechno navíc bude plusem," uvedl trenér Vladimír Jeřábek na klubovém webu.

Úřadující mistr z Pardubic je jedenáctý, na desátou Kometu ztrácí tři body. "Litvínov má velmi zkušené hráče, mají dvě pětky, které drží ten tým, ale ti ostatní na ten tým dobře pracují. Jejich hra je organizovaná, mají dobré přesilovky, a to je asi to, co u nich rozhoduje," uvedl manažer týmu Miloš Říha. Východočeši k postupu do play-off musejí bodovat venku, kde odehrají čtyři z posledních šesti zápasů.

17:30 Zlín - Sparta

Hokejisté Zlína už mají jistý postup minimálně do předkola play-off. Třetí tým tabulky ale pomýšlí na vyšší cíl. "Chtěli bychom skončit v první čtyřce a začínat čtvrtfinále na domácím ledě," uvedl kouč Rostislav Vlach.

Sparta v posledním zápase před přestávkou přišla o sérii výher, která se zastavila na čísle 11. Ve Zlíně by Pražané ale opět rádi začali vítězit. "Čeká nás další těžké utkání se soupeřem, který hraje velmi důrazný hokej. Zvláště na domácím ledě je Zlín velice silný a my musíme k utkání přistoupit zodpovědně jako ke všem předešlým duelům. To, co bylo před reprezentační pauzou, už je minulost. Teď se musíme soustředit na závěr základní části," řekl kouč Josef Jandač.

18:00 Brno - Plzeň

Brno osmkrát za sebou prohrálo a zkomplikovalo si cestu za postupem do play-off. Aktuálně je Kometa desátá. "Čeká nás nejnáročnější část sezony, ve které chceme postoupit do předkola play-off," uvedl trenér Zdeněk Venera. Brňané mají v závěru extraligy výhodu, že budou hrát z šesti zápasů čtyřikrát na domácím ledě. "Věřím, že fanoušci budou trpěliví a pomohou nám. V posledních zápasech jsme nehráli špatně," poznamenal Venera.

Plzeň před reprezentační přestávkou zdolala Vítkovice i Spartu a ukončila sérii sedmi porážek. Indiáni jsou tak na nejlepší cestě vyhrát základní část. Před druhou Slavií mají náskok šesti bodů. "Jsme rádi, že jsme nepříznivou sérii zlomili. Atmosféra se uvolnila, hráči jdou do všeho zase s velkou chutí," řekl trenér Milan Razým.

18:00 Karlovy Vary - Vítkovice

Dvanácté Karlovy Vary ztrácejí na postup do předkola play-off sedm bodů, proti Vítkovicím se budou snažit uchovat si naději na účast ve vyřazovacích bojích. Po dvou porážkách před reprezentační přestávkou se ale Energii přiblížily Chomutov a Liberec. Západočeši už mají k dobru jen šest bodů.

Vítkovice jsou na tom lépe, aktuálně jsou osmé. Pondělní porážkou se Slavií si ale opět zadělaly na problém a jejich boj o play-off může trvat do posledního kola. Ve středu je navíc čekají Karlovy Vary, kterým v dosavadní sezoně dokázaly vzít jediný bod z devíti možných. Kouč Peter Oremus po chabém výkonu Ostravanů proti Slavii avizoval změny v sestavě. "S takovým výkonem bychom neuspěli proti nikomu. Hráči si musejí sáhnout do svědomí, bez agresivity, nasazení, dobrého pohybu to nepůjde," řekl Oremus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články