Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V šatně nikdo spokojen nebyl, komentoval Trvaj výhru Brna

Brno - Lví podíl na vítězství hokejistů Komety Brno nad Energií Karlovy Vary v předehrávce 22. kola extraligy měl brankář Jiří Trvaj, který poprvé v sezoně udržel čisté konto. Přitom zejména v první třetině byl osmatřicetiletý gólman v ohni střel. "Na výsledek 4:0 zápas určitě nebyl. Moc nám to hlavně v první třetině nebruslilo. Potřebovali jsme zlepšit pohyb a vyhrávat osobní souboje. Nikdo nebyl v šatně o první přestávce spokojen," okomentoval zápas gólman.

Brněnští slaví výhru
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"První třetinu jsme nehráli dobře. Soupeř nás zaskočil a byl lepší. Ve druhé části se naše hra trošku zlepšila a naštěstí jsme dali vedoucí branku. Teprve po druhém gólu jsme začali kontrolovat hru," řekl Trvaj.

Měl pochopení pro obtížnou situaci hostujícího brankáře Lukáše Mensatora, který měl v první třetině pouze čtyři zásahy a moc se do tempa nedostal. "Takový zápas je velké utrpení. Nebyl v permanenci a dostal čtyři góly. Z toho dvě střely byly tečované. Zápas pro něj určitě nebyl z těch, na které bude rád vzpomínat," uvedl Trvaj. "Když na brankáře nic nejde, tak se musí udržovat v permanenci. Nelze se vymluvit na to, že na něj nešla žádná střela," dodal.

O své první letošní a celkově 48. čisté konto měl Trvaj obavy v závěru zápasu. "Tři minuty před koncem jsme hráli v oslabení a soupeř se snažil dát alespoň jeden gól. Měli jsme před brankou jeden závar, naštěstí se jim ho nepovedlo využít," podotkl brankář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa - Karlovy Vary

Druhý gól nás zlomil, smutnil nový trenér Varů

Na střídačce brněnského soupeře z Karlových Varů si svůj premiérový zápas vytrpěl nový trenér Richard Žemlička. "Dvě třetiny jsme odehráli velmi dobře, na rozdíl od soupeře jsme ale ani vyložené šance neproměňovali," posteskl si. Rozhodujícím momentem byla podle něj druhá inkasovaná branka, po které předchozími pěti porážkami psychicky nalomený tým odpadl.

"Z výsledku jsem zklamaný, ale předvedený výkon odpovídal tomu, co jsme chtěli hrát," uvedl Žemlička. Potěšilo jej herní nasazení a disciplína. "Vyloučení nebylo tolik. Hráli jsme čistě," vyzdvihl pouze tři vyloučené hráče. Jednou ale jeho svěřenci v oslabení inkasovali.

Žemlička přiznal, že za krátkou dobu mnoho změn nestihl. "Zapracovali jsme na věcech, o kterých jsme si mysleli, že jsou potřeba ke zlepšení. Zčásti se to povedlo. Ale je to běh na dlouho trať. Snad v dalším zápase v Pardubicích předvedeme stejný výkon, ale s lepší produktivitou," dodal

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články