Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V repríze loňského finále Sparta vrátila Liberci porážku, zvítězila 3:2

Liberec – Hokejisté Sparty zvítězili v utkání 3. kola extraligy v repríze finálového souboje minulé sezony na ledě Liberce 3:2. Bílí Tygři při své domácí premiéře v novém ročníku sice vedli, ale pak se při svém třetím vystoupení v arénách soupeřů třikrát prosadili Pražané. Vítězný gól dal útočník Lukáš Klimek.

Utkání Liberec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Po vzpomínkovém sestřihu na triumfální jízdu domácích minulým ročníkem a minutě ticha za tragicky zesnulého sudího Pavla Lainku začal aktivněji Liberec. Vynutil si rychle početní výhodu, v níž byl dvakrát blízko gólu Jelínek, ale slavit mohl po střele z mezikruží až zapomenutý Bulíř.

Jenže Sparta zchladila nadšení obhájců titulu už po 91 vteřinách zásluhou Čajkovského, který využil Lašákova zakrytého výhledu. Přestože i poté byli Liberečtí o něco aktivnější, do vedení šla v nástupu do druhé části Sparta. Pech za brankou setřásl dva protihráče a našel Kumstáta, jenž nezaváhal.

Ve 28. minutě neuspěl domácí bek Ševc, jehož vychytal Pöpperle. Jen krátce poté přišlo velké zaváhání Vitáska, který ztratil ve středním pásmu kotouč a Černoch s Formanem uháněli sami na Lašáka. Ten však ukryl Černochovo zakončení do lapačky.

Při hře ve čtyřech na obou stranách měl pak velkou možnost Čajkovský. Sparta hrála posléze půl minuty přesilovku čtyři na tři, vytvořila si velké šance i v pokračující klasické početní výhodě, ale Lašák držel svůj tým ve hře. Dobrou možnost spálil na druhé straně Netík, ale ve 39. minutě už hosté vedli o dva góly poté, co se trefil bekhendem z otočky Klimek.

Na začátku třetí třetiny hráli domácí přesilovku a záhy navíc fauloval Švrček, jenže Severočeši se v minutu a půl dlouhé dvojnásobné přesilovce i přes několik velkých šancí kontaktní trefy nedočkali. Ve 45. minutě odmítl jistý gól před odkrytou brankou Bulíř, ale o necelé tři minuty později úspěšně dorážel Jánošík a dal zápasu nový náboj. V další šanci zamířil Svačina mimo tyče.

Liberec se tlačil za vyrovnáním a měl ho několikrát na dosah, jenže ztroskotával na pozorném Pöpperlem. V závěru sáhla domácí střídačka k oddechovému času, už 100 vteřin před vypršením základní hrací doby také k power play. V ní Bílí Tygři několikrát uhájili svou branku od další pohromy, ale v ofenzivě už možnost poslat zápas do prodloužení nepřišla.

3. kolo hokejové extraligy: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Bulíř (Svačina, Radivojevič), 48. Jánošík (Radivojevič, Bulíř) - 7. Čajkovský (Cingel, Ružička), 22. Kumstát (Pech, Netík), 39. Klimek (P. Vrána). Rozhodčí: Hodek, M. Petružálek - Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 5079.

Sestavy:

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, od 41. navíc Plutnar - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Stránský, Bližňák, Lakatoš - D. Špaček, Mikyska, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Sparta Praha: Pöpperle - Čajkovský, Mikuš, Eminger, Barinka, Kalina, Švrček, Hrbas - Klimek, P. Vrána, Ružička - Forman, Cingel, Uher - Netík, Pech, Kumstát - Kudrna, Černoch, O. Procházka. Trenéři: Moták a Veber.

Hlasy trenérů po utkání 3. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha:

Filip Pešán (Liberec): "Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně; věděli jsme, že Sparta udělá totéž, což se v zápase i projevilo. Ukázalo se, že oba týmy chtějí hrát ofenzivní hokej, který se podle mého názoru musel líbit. Bylo tam plno šancí na obou stranách. My jsme ty vyložené neproměnili, ale i Sparta jich měla spoustu. Pravidlo o nevstřelení gólu v dlouhé přesilovce pět na tři se potvrdilo i dnes. Tam jsme mohli zápas otočit na naši stranu, bohužel se tak nestalo. I přes bojovný závěr jsme to utkání nezvládli."

Zdeněk Moták (Sparta): "Hrálo se v počasí, které není moc vhodné pro lední hokej, pro hráče to dnes muselo být asi peklo. Do zápasu jsme špatně vstoupili, byli jsme pomalejší a nejezdily nám nohy. Bohudík jsme se ale s postupem hry zlepšovali a myslím, že ve druhé třetině jsme měli navrch a měli několik vyložených šancí. Bohužel jsme je nezakončili. Ve třetí třetině bylo důležité, že jsme ubránili to dlouhé oslabení tři na pět. Kdybychom tam inkasovali, zápas se mohl vyvíjet úplně jinak. Vítězství jsme ubránili se štěstím, musím vyzdvihnout Tomáše Pöpperleho."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy