Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

V prvním kole play-out si připsaly vysoké výhry Zlín a Karlovy Vary

Zlín/Olomouc - Skupina o udržení se rozehrála prvními zápasy a v obou byla k vidění vysoká vítězství. Zatímco domácí Zlín přehrál trápící se Pardubice 6:3, Olomouc nestačila na Karlovy Vary a Západočechům podlehla 2:6. Zlín tak odskočil v tabulce Hanákům a do baráže sestupující Vary se zase vzdálily pardubickému Dynamu.

Utkání Zlín - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Zlínští porazili Pardubice potřetí v řadě, dva góly dal Ostřížek

Zlín, který v posledním kole základní části přišel o naději na play-off a zároveň je zachráněný, představil hned trojici nových jmen. Premiéru v extralize si odbyli obránce Vojtěch Zadražil z Prostějova a útočníci Lubomír Kovařík a Matouš Kovařík z Přerova.

Pohromadě zůstala první řada Beranů ve složení Bukarts, Holík a Kubiš, která se v sedmé minutě postarala o úvodní gól. Při Havlíkově vyloučení se trefil kanonýr Bukarts. Ve 13. minutě ale vyrovnal střelou z mezikruží Poulíček. Vrátit vedení na stranu Zlína mohl nováček Kovařík, ale při brejku nemířil přesně.

Skóre se znovu měnilo hned v úvodu prostředního dějství. Nejdříve neuspěl pardubický Nahodil a Zlín poslal do vedení Ostřížek, který zblízka proměnil Honejskovu přihrávku. I nadále měli navrch domácí, ale kapitán Veselý ani Popelka neuspěli, Žižkova rána skončila na tyči. V další šanci netrefil prázdnou branku Ondráček.

Na začátku třetí části chyboval gólman Hübl, čehož s klidnou hlavou Zlínští využili. Ondráček ještě vylepšil pozici pro Ostřížka, jenž svou druhou brankou v utkání zvýšil na 3:1.

"Možná ty góly přišly ode mne pozdě, ale hlavní je, že přišly. Radost z nich člověk má. Na soupeři šlo poznat, že má na sobě obrovskou deku. Na tempu bylo ale poznat, že o nic nejde," řekl Ostřížek, který očekával nízký zájem o utkání. "Říkali jsme si s klukama, že atmosféru si budeme muset udělat na střídačce sami."

Následně sice snížil Nahodil, ale po Okálově přihrávce vrátil domácím dvoubrankový náskok bek Horák. Po gólech Veselého a Holíka vedl Zlín už 6:2. Výsledek ještě zkorigoval Tomášek.

Karlovarští nadělovali v Olomouci, Gríger si připsal tři body

V dresu Olomouce, která přišla v závěrečném kole dlouhodobé části o šanci na play-off stejně jako Zlín, debutovali v extralize obránci Lukáš Spurný a Ludvík Rutar. První šanci si vypracovali domácí v přesilové hře při Stloukalově vyloučení. Kotal překonal blafákem Honzíka, ale obránce Harant stihl puk odvrátit do bezpečí.

Energie svoji první šanci v utkání ve 12. minutě proměnila, když Kindlovu nabídku využil tvrdou ranou z první obránce Rýgl. O 46 sekund později nechala obrana Hanáků prostor Rachůnkovi, který po sólu zamířil přesně mezi Faltrovy betony.

Po sérii šancí na obou stranách ve 33. minutě domácí snížili. Eberle dostihl včas puk za brankou, nahrál volnému Burianovi a ten překonal přesnou ranou Honzíka. Na Faltrovi pak ztroskotal volný Flek.

Závěrečné dějství ovládli hosté. Ve 44. minutě se po Rachůnkově střele prosadil z dorážky Harant. Pak v přesilovce Sičákovu ránu tečoval Gríger, z další dorážky překonal Faltra Flek a v 55. minutě zvýšil Stloukal z podobné situace už na 6:2. Výsledek korigoval v početní výhodě pěti proti třem zadák Škůrek.

"Byla to z naší strany hrůza. Sice už v uvozovkách nemáme o co hrát, ale pořád máme na dresech jmenovky a hrajeme za klub, město, sponzory a hlavně pro diváky. Musíme si k tomu něco říci, protože takhle hrát určitě nemůžeme," prohlásil olomoucký obránce Jiří Ondrušek. "Martin Falter nechytal moc zápasů, a když ano, tak jsme mu nepomohli. Dneska to byl asi vrchol. Divím se, že neroztřískal všechny hokejky," dodal Ondrušek.

Skupina o umístění v hokejové extralize - 1. kolo:

PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice 6:3 (1:1, 1:0, 4:2)

Branky a nahrávky: 7. Bukarts (Kotvan, P. Holík), 22. Ostřížek (Honejsek, Žižka), 42. Ostřížek (J. Ondráček), 48. O. Horák (Okál), 54. O. Veselý (Popelka, Kovařík), 57. P. Holík (Bukarts) - 13. Poulíček (M. Kaut), 44. Nahodil (Ovčačík, Bárta), 57. D. Tomášek (J. Sýkora). Rozhodčí: Pražák, Kubičík - Polonyi, Zíka. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 1012.

Zlín: Kašík - V. Zadražil, Kotvan, O. Horák, Blaťák, Žižka, Matějíček - Bukarts, P. Holík, Kubiš - Kovařík, Popelka, O. Veselý - J. Ondráček, Honejsek, Ostřížek - Okál, M. Kratochvíl, Goiš. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Pardubice: J. Hübl - Trončinský, Chaloupka, Trejbal, Ovčačík, Nedbal, Ščotka, L. Havlík, Zajíc - J. Sýkora, D. Tomášek, P. Hubáček - Bárta, Nahodil, Starý - Poulíček, T. Kaut, M. Beran - F. Zadina, Špirko, M. Kaut. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Martin Hamrlík (Zlín): "Chtěli jsme dneska vidět hlavně nové kluky. Tempo odpovídalo vážnosti utkání. Hlavní je, že se nikdo nezranil. Lidé, kteří nepřišli, tak mohou litovat, protože šest gólů tady dlouho nepadlo. Snad jsme je pozvali na další zápas a přijdou. Jenom doufám, že ten neskončí 0:0."

Otakar Janecký (Pardubice): "Co víc si dneska přát - plný dům, výhra domácích, nikdo se nezranil. Všechno podstatné tento zápas splnil. Snad u nás taky naplníme zimák, aspoň ten tréninkový."


HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (0:2, 1:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 33. Burian (Eberle), 57. Škůrek (Ondrušek, Sundher) - 12. Rýgl (D. Kindl), 12. T. Rachůnek (Gríger, M. Rohan), 44. Harant (T. Rachůnek, Gríger), 46. Gríger (Sičák, D. Kindl), 49. Flek (O. Beránek), 55. Stloukal (Rýgl, Davídek). Rozhodčí: Šír, Kika - Tošenovjan, Kotlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváků: 2421.

Olomouc: Falter - Škůrek, Spurný, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk - Eberle, Sundher, Burian - Fořt, Herman, Laš - T. Mikúš, Roman Vlach, Macuh - Kotala, P. Mrázek, Matai - od 21. navíc Podlaha. Trenéři: Venera a Tomajko.

Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Tomáš Dvořák - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, D. Kindl, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Představovali jsme si to určitě jinak, byť jsme hráli v okleštěné sestavě. V první desetiminutovce jsme nedali šance, což nás trápí pořád. Stejné to bylo i v dalším průběhu. Pak se ukázalo, co dělají zkušenosti v obraně. Nám chyběly, měli jsme to tam poskládané. Výhra hostí byla zasloužená, předčili nás v koncovce."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Jsme rádi za výhru. Pro nás jsou tyto zápasy důležité pro přípravu na baráž. Začátek byl ovlivněn naší dlouhou cestou a nebylo to z naší strany ideální. Jsme rádi, že jsme pak dali šest branek a zápas pro nás splnil účel a představy. Snažíme se na baráž co nejlépe připravit a chceme udržet i 13. místo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články