Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V přípravě jsme dělali stejné věci, které nám seděly, řekl Laco ke startu Chomutova

Chomutovští Piráti zůstávají v extralize jako jediní bez porážky a hlavním strůjcem výborného vstupu do sezony je brankář Ján Laco, který se podílel na všech čtyřech výhrách. Pyšní se zároveň skvělými statistikami, když úspěšnost zásahů drží těsně nad hranicí 94 % a průměr inkasovaných branek na zápas stlačil na 1,71.

Ján Laco
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je jenom čtvrté kolo, ale jsme rádi, protože se body sbírají těžko. Jsme za každý vděční a musíme nadále fungovat stejně," uvedl Laco po výhře 4:3 v prodloužení nad Jihlavou. Na začátku minulého ročníku Piráti udrželi sérii šesti vyhraných zápasů, kterou ukončily až Pardubice. Teď na to navázali. "Celkově byla dobrá příprava. Druhý rok jsme dělali stejné věci, které nám seděly a trenéři to dobře načasovali. Na začátek ligy máme dost sil," popsal Laco.

V minulém ročníku prošli Severočeši přes předkolo play-off až do semifinále a velkou zásluhu na tom měl právě Laco. Po letní přestávce na své výkony navázal. "Play-off už je strašně dávno. Je nová sezona, takže jdu od začátku. Doufám, že protáhneme dobré výkony co nejdál. Jsem za to moc rád," přiznal pětatřicetiletý gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Jihlava

Proti Dukle si Chomutov vypracoval dvougólové vedení, o které v dalším průběhu přišel. Jihlava zápas otočila, ale Vladimír Růžička z trestného střílení rychle vyrovnal. "Jihlava je hrozně houževnatá, dobře bruslí, s čímž jsme měli ze začátku trochu problém. Pro mě to byl určitě nepříjemný soupeř," řekl Laco.

V prodloužení už Chomutovští nenechali nic náhodě a rozhodli necelou minutu před koncem nastaveného času. "Nakonec jsme zápas, možná díky zkušenostem, dokázali zvládnout," zamyslel se Laco.

Jedničce pirátského brankoviště dvakrát v zápase pomohla i značná dávka štěstí, když soupeř nastřelil tyčku. "K hokeji to patří. Ledaři dobře navrtali brány," smál se Laco, jenž se musel činit i v prodloužení. "Musí se věřit do poslední vteřiny, dokud to sudí neukončí. Prodloužení tři na tři je vabank, útoky se přelévají ze strany na stranu a jak se říká: Smrdí to gólem," dodal Laco.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články