Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V Plzni ztracené vedení extraligy neřeší, chtějí uspět hlavně v play-off

Kladno - Plzeňští Indiáni přišli o vedení v extralize dvě kola před koncem základní části, které vládli od první čtvrtiny. Velkou tragédii z toho ale nedělají. Dobře si totiž uvědomují, že triumf v dlouhodobé části a zisk Prezidentovy trofeje týmu nezaručuje úspěch v play-off. Sami se o tom přesvědčili před třemi lety, kdy po 52 kolech získali nejvíce bodů, ale následně vypadli hned ve čtvrtfinále s Libercem.

"Vyhrát Prezidentský pohár je ocenění pro každý tým. My jsme první místo opustili po zápase proti Kladnu, ale svoje pozice jsme opustili už před měsícem při dlouhé sérii, kdy jsme nebodovali," poukázal trenér Milan Razým na sérii sedmi lednových porážek.

Následně Plzeň dvakrát vyhrála, ale nyní opět podlehla čtyřikrát za sebou. "Do play-off už jsme jednou z prvního místa šli... Nevím, jestli ten systém je úplně výhodný pro dvě mužstva, která čekají na soupeře postupující z předkola," poukázal plzeňský kouč na současný model play-off.

První a druhý tým základní části totiž po dvoutýdenní přestávce nastoupí proti celku, který má za sebou předkolo a je rozehraný. I když to Plzeňští nahlas neřeknou, nevadilo by jim, kdyby skončili třetí nebo čtvrtí a ve čtvrtfinále se utkali s týmem, který bude mít stejnou přestávku jako oni.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze zápasu Kladno - Plzeň

"O tom nechceme spekulovat. Všechny týmy chtějí vyhrávat, my určitě. Bohužel Slavii se teď daří a zaslouženě nás přeskočila," uvedl Razým diplomaticky. "Nejlepší je skončit první, hraje se o to, aby byl člověk nejlepší. Třetí a šestý ale mají stejné podmínky a jak už jsem říkal, nevím, jestli u prvních dvou týmů je výhoda na jejich straně. Rozdíly v kvalitě týmů totiž už pak nejsou tak velké," řekl.

Plzeň navíc v závěru základní části řeší i problémy se sestavou. Kapitán Martin Straka má problémy s třísly; Jozef Balej je po operaci ruky; Tomáš Vlasák, Václav Pletka, Tomáš Slovák, Dan Růžička, Adam Svoboda jsou nemocní a Tomáš Dvořák nehraje kvůli disciplinárnímu trestu. "V neděli by měl hrát zřejmě jen Slovák. Jak se s tím další vypořádají, uvidíme," dodal Razým před nadcházejícím soubojem se Zlínem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články