Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

V play-off se nám nemůže stát, abychom si takhle sami prohráli zápas, litoval Sedlák

Porážka ve šlágru 45. kola ho mrzela, zklamal ho však způsob, jakým se duel na Spartě odehrával. Pardubický útočník Lukáš Sedlák musel přijmout před nejvyšší návštěvou sezony 16 653 diváků porážku 2:4, přestože Dynamo vedlo v Praze 2:1. Devětadvacetiletý produktivní hráč, jenž otevřel skóre, přirovnal duel kvůli častým faulům k řecko-římskému zápasu.

"Zápas na Spartě mě štve. Těšil jsem se na výborný hokej a jsem zklamaný, že tomu tak úplně nebylo. I pro fanoušky je to škoda. Nemyslím si, že to od takových špičkových týmů byla dobrá podívaná," řekl Sedlák.

"Atmosféra byla super, všichni fanoušci byli výborní. Škoda, že se nehrál víc hokej. Mně to připadalo jako řecko-římský zápas. Stály proti sobě dva týmy, které umí hokej. Jsou šikovné a tohle za mě nemělo s hokejem moc společného," uvedl českobudějovický rodák.

Východočeši obdrželi v utkání 12 trestných minut, domácí polovinu. "Ty fauly tam od nás byly. Nevím, kolik toho můžeme bezprostředně po zápase říkat do médií. Shrnu to tak, že jsem se těšil na dobrý hokej. Nevím no... V každém střídání se stalo něco, že to hokej nebyl. Pak jsem se taky nechal trochu unést, což je špatně. V play-off se nám nemůže stát, abychom si takhle sami prohráli zápas," konstatoval český reprezentant.

Na trestnou lavici šel v 25. minutě za stavu 2:1 pro Pardubice. "Vidím, jak na mě letí hráč (Pavel Kousal). Chtěl jsem se bránit, zvednul jsem ruce. Faul," prohlásil Sedlák. Krátce poté byl vyloučen i jeho spoluhráč Tomáš Zohorna, Sparta v přesilovce pět na tři srovnala a započala tak obrat.

Utkání se podle Sedláka neslo ve stylu play-off. "Každý tým na nás hraje takhle (důrazně) a samozřejmě je to těžké. My se s tím ale musíme vyrovnat, jiné to už nebude. Musíme si v klidu hrát svůj hokej a nevnímat, co je okolo. Všichni víme, že toho budeme muset hodně skousnout. Takhle jako na Spartě hrát v play-off nemůžeme," uvedl Sedlák, který v letošní sezoně působil v NHL v Columbusu a Philadelphii.

Dynamo prohrálo po sérii devíti výher poprvé od 10. ledna, kdy doma podlehlo právě Spartě. Stále však může pomýšlet na překonání rekordu Liberce, který v sezoně 2015/2016 ovládl základní část se 118 body. Pardubice mají 101 bodů a sedm zápasů před sebou.

"Samozřejmě by to bylo hezké. Každý by to chtěl, rádi bychom co nejvíc vyhrávali. Důležitější je ale dobře se připravit na play-off. Na Spartě jsme to nedokázali. Zklamáním není ani tak výsledek, ale spíš fakt, že jsme to nesehráli dobře takticky," podotkl Sedlák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články