Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

V Pardubicích nikdy nebyla lepší atmosféra. Před týmem smekám, těší Rolinka

Na ledě soupeřů se jim zdaleka tolik nedařilo jako doma, což korunovali debaklem 1:8 v Třinci. I když tedy pro pardubické hokejisty sezona skončila tvrdým pádem na ústa, kapitán Tomáš Rolinek má ze sezony, která skončila čtvrtfinálovou účastí, radost. A to i proto, že s výkony jeho týmu se ztotožnilo i publikum.

Tomáš Rolinek
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Plamínek naděje Pardubicím plápolal necelých 21 minut. Do prvního inkasovaného gólu, který dal v úvodu druhé třetiny Marcinko. "Musím pochválit soupeře, jak ten zápas zvládl. Vlítli na nás, my jsme zachytili jejich nástup, ale byli jsme pořád pod tlakem. Tam to chtělo, abychom přežili první třetinu a nedostali gól, ale dostali jsme ho na začátku druhé třetiny a stejně se nám to úplně sesypalo. Stále jsme byli pod tlakem a už s tím nešlo nic dělat," řekl Rolinek.

Všech sedm zápasů vyhrály domácí týmy. Podle Rolinka bylo domácí prostředí klíčovým faktorem. "Možná jsme si nepřipouštěli, že rozhodne domácí prostředí, ale když se na to zpětně dívám, tak to rozhodlo. Nám se doma taky hodně dařilo. Troufám si říct, že kdyby to bylo obráceně, byli bychom v základní části líp postavení a hráli sedmý zápas doma, tak bychom Třinec udělali," mínil Rolinek.

Pardubice se i přes vyřazení v závěru sezony a play-off vzepjaly k heroickým výkonům. Od týmu, který byl před sezonou pasován spíše mezi adepty na boj o udržení, až nečekaným.

"My jsme si loni začátkem sezony prošli těžkým obdobím, kdy se tým dával dohromady. Vyříkávali jsme si spoustu věcí. Pak asi každý pochopil roli v týmu. To je strašně důležité. Někdo hraje přesilovky, někdo oslabení, někdo bojuje o čtvrtou lajnu a dostane se párkrát na led. Tohle se tady podařilo složit a vznikl z toho tady ten tým, který podle mě až nad své možnosti a limity předvedl sérii s Třincem. Tak nějak nám to všechno ladilo a cítil jsem touhu z týmu. Bohužel sedmý zápas jsme nezvládli," řekl Rolinek.

Pardubický veterán si sérii užíval i díky vynikající atmosféře na stadionech. "My jsme v play-off cítili obrovskou energii od diváků," uvedl. "Diváci byli skvělí. Hrál jsem několik play-off v Pardubicích a nikdy nebyla tak skvělá atmosféra. Nevím, jestli to po těch těžkých sezonách byl nějaký bonus pro lidi, ale bylo to vážně parádní."

Pokud by v pondělí postoupil Hradec Králové přes Liberec, obsadily by Pardubice šesté místo, což by pro ně byl nejlepší výsledek od titulu v roce 2012.

"Smekám před celým týmem za to, jak jsme hráli celou sérii. Ale i základní část. Se štěstím jsme sice postoupili přímo do čtvrtfinále, ale ty body jsme si uhráli, takže asi zaslouženě. Pár hráčů i vyletělo, třeba Ondra Kacetl nebo Martin Kaut odehráli výbornou sezonu, ale je to kolektivní sport a beru to jako týmovou práci. Určitě tady je potenciál na další roky," dodal Rolinek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články