Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Olomouci rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nich udolal Vítkovice Nahodil

Olomouc prohrála s Vítkovicemi čtyři předešlé zápasy, ale sezonu začaly oba celky výborně, a tak se čekal na Hané velký boj. A ten to také byl. Oba soupeři se tahali o výsledek až do samostatných nájezdů, v nichž nakonec rozhodla až desátá série, v níž se prosadil potřetí v nájezdech olomoucký Lukáš Nahodil a jeho celek tak nakonec vyhrál 5:4. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Vítkovice

"Jsme hrozně rádi za dva body, Vítkovice jsou výborný tým. Za stavu 3:4 jsme se dokázali vrátit do zápasu. Nájezdy jsou loterie. Soupeř má skvělé střelce, ale Braňo (Konrád) je vychytal. Na nás už bylo, abychom dali o gól více než oni. Trenér brankářů Martin Prusek nám říkal, co by na brankáře Stezku mohlo platit. Tak jsem to zkusil a padlo to tam," prohlásil Nahodil.

Po pěti minutách prověřil Konráda obránce Kovář, domácí brankář kotouč zastavil betonem, od modré čáry to pak zkusil Dej a nenápadnou střelou zápěstím trefil pravou tyč olomoucké branky. Z pravého křídla zase zahrozil kapitán hostů Lakatoš, Konrád si ale dokázal poradit.

V deváté minutě otevřela skóre Olomouc. Při ponechané výhodě nahrál před branku Švrček a Klimek zblízka dorazil puk do sítě. Během vyloučení Kocha našel Káňa na zadní tyči Orsavu, ten však padajícího Stezku nepřekonal. Zakončení Káni už při hře v pěti na obou stranách zlikvidoval vítkovický brankář ramenem.

Domácí se podruhé prosadili ve 23. minutě a po Rutarově přihrávce z pravé strany uspěl se střelou na Stezkovu vyrážečku osamocený Bambula. Vítkovice snížily v přesilovce, kterou ranou z levého kruhu využil lotyšský útočník Bukarts.

Nedovolený zákrok Fridricha poté nepotrestal Orsava a Ostravané si opět pomohli početní převahou. Ve 36. minutě vyrovnal střelou do horního rohu domácí brány Lakatoš. Olomouc se vrátila do vedení v čase 38:23 při hře čtyři na čtyři. Pokus Menšíka doklepl za Stezku kapitán Hanáků Ondrušek.

Odpovědět mohl ve třetí třetině Chlán, po střele Kocha ale mířil pouze do Konrádova betonu. Domácí brankář zasáhl také proti přízemnímu zakončení Deje. Hosté srovnali z trestného střílení po faulu na Fridricha, Bukarts blafákem do bekhendu zaznamenal druhý gól v zápase.

Šest minut před koncem pak Vítkovice otočily skóre díky třetí využité přesilovce. Střelu Kaluse Konrád vyrazil pouze před sebe a dojíždějící Krieger poslal puk do branky. Domácí srovnali v 58. minutě při hře bez brankáře, ze skrumáže před Stezkou rozvlnil síť Orsava.

V prodloužení neprostřelil Konráda Lakatoš, na druhé straně Stezka zasáhl proti Strapáčovi nebo Kuncovi. Vítězství Olomouce trefil v desáté sérii samostatných nájezdů střelou o horní tyč Nahodil.

"V zápase jsme nejprve tahali za kratší konec, prohrávali jsme o dva góly. Moc si vážím toho, že mužstvo dokázalo srovnat. Pak jsme znovu prohrávali, klíčovým momentem bylo vyrovnání z trestného střílení. Poté jsme vedli, ale inkasovali jsme při soupeřově power play. Bod podle průběhu zápasu asi bereme. Je škoda, že jsme podruhé prohráli nájezdy. Máme kluky, kteří je umí rozhodnout," uvedl kouč Vítkovic Miloš Holaň.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 5:4 po sam. nájezdech (1:0, 2:2, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Klimek (Nahodil), 23. Bambula (A. Rutar, Kunc), 39. Ondrušek (Menšík, Orsava), 58. Orsava (Nahodil, J. Káňa), rozhodující sam. nájezd Nahodil - 27. Roberts Bukarts (Mikuš, Lakatoš), 36. Lakatoš (Mikuš), 47. Roberts Bukarts z trestného střílení, 55. Krieger (M. Kalus, Lakatoš). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:3. Diváci: 4884.

Olomouc: Konrád - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, A. Rutar - Orsava, P. Musil, J. Káňa - Navrátil, Nahodil, Klimek - Bambula, Menšík, Kunc - Strapáč, Anděl, Kusko. Trenér: J. Tomajko.

Vítkovice: Stezka - Prčík, Mikuš, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, J. Stehlík - Lakatoš, Marosz, M. Kalus - Bernovský, Lindberg, Fridrich - Dej, Krieger, Roberts Bukarts - Macias, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články