Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

V O2 areně si Sparta s Třincem střihnou šlágr, ve hře je vláda nad extraligou

Přímý souboj o první místo nabídne program dohrávaného 10. extraligového kola. Sparta v něm na vlastním ledě přivítá Třinec, který na klub z hlavního města ztrácí ze druhého místa jediný bod. Obě mužstva mají výbornou formu  Pražané vyhráli osmkrát za sebou, Slezané neztratili v předchozích sedmi kolech ani bod. Přímý přenos utkání sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Vladimír Sobotka ze Sparty (vlevo) v utkání s Třincem
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Sparta bude v prestižním duelu postrádat reprezentační duo Němeček - Tomášek, po třech zápasech by se ale do sestavy mohl vrátit člen elitní formace Sobotka.

"Všichni mají nahuštěný program, my jsme odehráli pět střetnutí téměř obden a měli k tomu i dvě cesty na Moravu. Ve Vítkovicích jsme k tomu strávili o hodinu navíc kvůli dopingové kontrole. Teď zaplaťpánbůh přijede soupeř z dálky za námi," řekl trenér Josef Jandač.

Pražané Oceláře v této sezoně ještě neporazili, ve Slezsku dvakrát prohráli. I když ve druhém případě až po nájezdech. "Bude to dobrý souboj o první místo a my se na něj těšíme," dodal.

Třinec může v případě úspěchu vystřídat Spartu znovu v čele tabulky. Kouč Václav Varaďa si už ale dříve postěžoval, že pro očekávaný šlágr nemůže využít reprezentanty Špačka, Stránského a Musila a cítí jisté znevýhodnění.

"Vnímám to jako velký zásah do mužstva. Při zraněních, kdy jsou mimo Rodewald, Kundrátek, Kurovský, Jaroměřský... Nějak to poskládáme, ale mrzí nás, že si to nemůžeme rozdat se všemi zdravými a přítomnými. Taková situace je. Zbývá nějakých jedenáct zápasů do konce základní části, je tam ještě čas pracovat s tím, abychom nakonec dosáhli našich cílů," řekl Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Pardubice

Kometa už vyhlíží reprezentační pauzu, ale před ní musí ještě zvládnout zápas s Hradcem. Chybět jí budou obránci Filip Král, který si bude plnit reprezentační povinnosti, a po dohodě klubů i Petr Zámorský. "Máme široký kádr, šanci dostanou jiní," řekl trenér Jan Zachrla.

Brňané mají za sebou šest domácích zápasů bez zisku bodu. "Už je to ubíjející a s Hradcem to musíme zlomit," prohlásil kapitán Martin Zaťovič. "Vázne nám koncovka a disciplína, to je alfa a omega," doplnil Zachrla.

Hradec Králové se přes nedávnou prohru v Liberci drží stále na dosah kýžené první čtyřce. "Kometa sice doma dlouho nebodovala, ale pro oba týmy to bude podobně těžký zápas. Bude však záležet na našem výkonu, jak budeme bruslit, jak se vyhneme faulům, jak odbráníme jejich dobré přesilovky. Je spousta aspektů, které rozhodnou o výsledku. Necháme tam ale všechno, před pauzou se o to chceme porvat," prohlásil útočník Petr Koukal.

Vítkovice si bezpečně hlídají místo v play-off a mají možnost ve vzájemném utkání odstup od třináctého Zlína ještě navýšit na sedmnáct bodů. "Chceme především potvrdit body, a hlavně přenést si na led výkon z nedělního zápasu v Brně," plánoval trenér Miloš Holaň.

Zlín se po duelu v Třinci vrátí opět na sever k zápasu s Vítkovicemi. K řadě marodů přibude mezi absencemi i obránce Daniel Gazda, mířící na reprezentační start.

Karlovy Vary se pokusí přerušit sérii čtyř porážek proti Olomouci, jejíž šňůra neúspěchů je o jedno střetnutí kratší. Naposledy ale dokázala Energie uzmout v Litvínově alespoň bod. "Prohra nás sice štve, ale je tam evidentní posun v našem herním projevu. V naší hře se objevují věci, které jsme chtěli dělat a co jsme si řekli, že musíme na konci sezony vylepšit. Musíme si z toho vzít to pozitivní," nabádal útočník Jiří Černoch.

Olomouc vyhrála z posledních sedmi kol jediné utkání a může mluvit o štěstí, že je za ní ještě slabší dvojice týmů, které neohrožují její postavení ve vyřazovací části. "Potřebovali bychom přidat v produktivitě. S tím se ale potýkáme prakticky celou sezonu, není to nic nového. Bohužel nás to limituje, i když hra není špatná," prohlásil trenér Zdeněk Moták.

Třetí Mladá Boleslav získala z posledních čtyř zápasů 10 bodů z 12 možných, nyní přivítá desátý Litvínov. Poslední České Budějovice čeká duel se sedmými Pardubicemi, které ztratily v nájezdech dobře rozehraný duel na Spartě.

Zápas Plzeň - Liberec se bude hrát ve středu 24. února.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články