Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

V kabině byla divná atmosféra. Změnou trenéra se to vyčistilo a jdeme nahoru, těší Koláře

Už to není tým, který se na ledě trápí a neboduje. Naopak. Pardubice po změně trenéra, kdy Ladislava Lubina nahradil asistent Radek Bělohlav, ožili a i když v neděli padli 1:2 po prodloužení na ledě Sparty, z kabiny jdou pozitivní ohlasy. Slova chvály má i zkušený obránce Jan Kolář. Dle něj z kabiny zmizela špatná atmosféra a forma Východočechů jde nahoru.

 

Jan Kolář
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Zatímco pod vedením Lubiny Pardubice z úvodních sedmi duelů vyhrály jediný, od povýšení Bělohlava na post hlavního trenéra Východočeši ožili. V pěti zápasech posbírali deset bodů a v základní době je porazila jen Plzeň. Z otloukánka se tak najednou stal nepříjemný soupeř. 

"Zlepšujeme se už od třetího zápasu, ale v celém klubu byla taková divná atmosféra, což se přeneslo i do kabiny, i když jsme nic takového nechtěli. V kabině to bylo cítit, že klub má problém," přiznal Kolář po těsné porážce v Praze 1:2 v prodloužení.

"Posledních čtrnáct dnů už je to ale v klidu, vyčistilo se to a vše se projevilo i na našem výkonu. Hrajeme dobře s kluby, co jsou nahoře a mají hodně bodů. Takže v tomto ohledu teď určitě spokojenost. Ale furt těch bodů máme málo a musíme vyhrávat," doplnil dvaatřicetiletý bek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Pardubice

Koláře mrzelo, že Pardubičtí přes dobrý výkon nenavázali na páteční úspěch proti úřadujícím šampionům. "Teď po zápasu je jen bod ze Sparty určitě zklamáním, protože jsme měli hodně šancí a na ten jeden gól jsme se hodně nadřeli," přemítal Kolář.

"Kdyby to bylo trošku lehčí a spadla nám tam dříve nějaká brambora, tak si myslím, že jsme měli na to, abychom tady vyhráli. Ale myslím, že až přijdeme na zimák, tak budeme všichni spokojení, že jsme si odvezli alespoň ten bod," vyhlížel dvojnásobný extraligový šampion pondělní trénink.

Zatímco v úvodu sezony dělali Východočeši chyby takřka na počkání, Spartě touto cestou moc příležitostí nenabídli. "Těch chyb tam bylo víc, ale vždy je vidět ta, po které padne gól. Domácí udělali také spoustu chyb, jenže my jsme je nevyužili," litoval Kolář.

"Nás trápí koncovka a od začátku sezony tolik gólů nedáváme. Pracujeme na tom, ale musíme se víc tlačit do brány, máme spoustu střel ze stran, nebo co gólman vidí. A z toho se teď dávají góly těžko. Jdeme tomu naproti a až to jednou zlomíme, tak věřím, že to pak půjde lehce. Získáme větší sebevědomí a snad to tam pak bude padat," přál si Kolář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články