Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V extralize startuje čtvrtfinále, podceňovaná Olomouc začíná sérii v Plzni

Praha - Týmům na třetím až šestém místě po základní části hokejové extraligy začíná boj o postup mezi nejlepší kvarteto. Hradec Králové přivítá na východě Čech Mladou Boleslav, v Plzni se představí Olomouc. Ve stejných arénách se v úterý odehrají druhé zápasy sérií, z nichž je k postupu potřeba dosáhnout čtyř vítězství. Přímý přenos utkání Plzeň – Olomouc sledujte od 17:00 na ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Plzeň - Olomouc (17:20, PP ČT sport)

Čtvrtá Plzeň má s pátou Olomoucí z dosavadního průběhu sezony bilanci vzájemných zápasů 2:2, ale před svými diváky uhrála proti Hanákům jen dva body ze šesti a nedokázala je porazit v základní hrací době ani v minulém ročníku. "Soupeře pro play-off si člověk nevybírá. Olomouc je největší překvapení sezony. Udělali tam velký kus práce. My se na ně musíme výborně připravit, abychom byli úspěšní," řekl asistent trenéra Ladislav Čihák.

"Nikdy jsem nekoukal na soupeře a náš cíl byl začínat doma. Momentálně doma hrajeme dobře. Vyšlo to na Olomouc a porveme se s tím úplně stejně, jako bychom se porvali s kýmkoli jiným," prohlásil útočník Dominik Kubalík, nejlepší kanonýr základní části.

"Kdybychom věděli, že se celou sezonu budeme pohybovat v šestce, tak bychom tomu nevěřili. Neprožili jsme v základní části nějakou větší krizi. Skvěle si sedla první lajna a táhla nás celou základní část. Čeká nás Olomouc a my se musíme dobře připravit na opravdový vrchol ligy," doplnil zkušený bek Petr Kadlec.

Olomouc měla před rokem úplně jiné starosti, když bojovala o přežití mezi elitou. Nyní si může vychutnávat vyřazovací boje o titul a po dvaceti letech se těší na play-off. Podceňovaný tým do něj navíc jde v roli outsidera, který nemá co ztratit a svůj předsezonní cíl už samotným postupem do čtvrtfinále bohatě překročil.

"Plzeň má bezpochyby velmi kvalitní mužstvo, mají dobré přesilovky, hráče jako Kubalíka nebo Johnsona, kteří umějí dát góly. My jsme s Plzní ale v základní části dokázali hrát dobré zápasy. Máme i mírně aktivní bilanci a budeme vycházet z toho, co nám neslo úspěch v základní části," řekl olomoucký asistent Jan Tomajko.

Sport
zdroj: ČT4

Hradec Králové - Mladá Boleslav (18:00)

Královéhradečtí přes některé slabší chvilky dosáhli na třetí příčku, narazí tak na šestou Mladou Boleslav. "Chtěli jsme čtyřku, tu máme. Je důležité, že případné rozhodující zápasy můžeme hrát doma. Určitě je to z pohledu výsledků výhoda, doma je máme lepší než venku," uvedl trenér Vladimír Kýhos.

Soupeře má nastudovaného. "Mladá Boleslav se víceméně celou sezonu držela nahoře, na těchto pozicích. Už konec minulé sezony vypadal výborně, play-off odehrála opravdu znamenitě. Kádr tam nějakým způsobem doplnili, je to mužstvo, které hodně střílí, je na tom výborně bruslařsky. V tom jsou nebezpeční. Snaží se být hodně v třetině soupeře a všechno dávat na bránu," řekl Kýhos.

"Co jsem tady byl, tak jsme s Boleslaví hráli dobré zápasy, nakonec skončily oba remízou. Myslím, že můžeme očekávat něco podobného. Těšíme se, play-off je vždycky odměna pro kluky, fanoušky a všechny ve městě. Měli by si to lidi i hráči hodně užít, protože to mají za odměnu," dodal Kýhos.

Mladá Boleslav dosáhla na první přímý postup do play-off. "O to, abychom v té šestce byli, jsme opravdu hodně stáli. Jsem rád, že to kluci dokázali. Nejlepší ale je, že tohle všechno je teď možné brát jako začátek, že se nekončí a že to velké a hlavní je teprve před námi. Teď už samozřejmě všichni řešíme Hradec a jak přes něj přejít," uvedl kouč František Výborný.

Vnímá vysoké cíle a odhodlání domácích. "Hradec měl před sezonou určitě velké ambice a naplnil je. Možná si mysleli ještě na víc, nevím. Takže je možná trošku favoritem, ale na druhou stranu s ním máme aktivní bilanci. Ačkoliv je potřeba, aby nás to nesvádělo k nějakému velkému optimismu," zdůraznil Výborný.

Ze zkušeností ví, že play-off má zcela jiné zákonitosti než základní část. "Je to vyhrocená a úplně jiná a krátkodobá soutěž, ve které je to o aktuální formě, zdravotním stavu. Těch aspektů je na tak krátký časový úsek hodně. Očekávám další vyrovnaná utkání, celou sezonu to tak bylo," předpověděl Výborný. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články