Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V extraligovém Litvínově odvolali Rulíka, tým nově povede Šlégr

Hokejisty extraligového Litvínova už nevede jako hlavní trenér Radim Rulík. Vedení aktuálně předposledního týmu soutěže jej odvolalo, šéfem nového realizačního týmu je nyní olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr. Ten zároveň působí jako předseda představenstva klubu.

Radim Rulík
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Společně se Šlégrem Vervu nově povedou dosavadní Rulíkův asistent Darek Stránský, k němuž se přidají ještě Ondřej Weissmann a Radim Skuhrovec. Nový trenérský štáb mužstvo poprvé povede v pátečním zápase 39. kola proti mistrovské Kometě Brno.

"Důvodem změny jsou opakované neuspokojivé výkony, výsledky týmu a jeho postavení v tabulce. Věříme, že tato změna přinese týmu potřebný nový impulz a nastartuje ho do dalších zápasů," uvedl generální manažer Robert Kysela.

Ještě v minulém týdnu přitom Kysela uvedl, že změna trenéra situaci týmu nevyřeší, po čtvrté porážce v řadě k ní ale došlo. Litvínov prohrál deset z posledních 13 zápasů a na desátý Chomutov, který drží poslední postupovou pozici do předkola play-off, ztrácí sedm bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Rulíka nahradí v Litvínově Šlégr

"Každé odvolání trenéra není nic příjemného. I když můžeme říkat, že je to jejich řehole. Málokterý trenér vydrží někde déle jak dva tři roky, Radim působil v Litvínově čtyři a půl roku a odvedl tady ohromný kus práce," řekl Šlégr z pozice předsedy představenstva. 

Dvaapadesátiletý Rulík působil v Litvínově od října 2013 a v sezoně 2014/15 dovedl Severočechy k historicky prvnímu mistrovskému titulu.

Litvínov je třetím klubem v extralize, který v tomto ročníku odvolal trenéra. Na konci října skončil ve Spartě Jiří Kalous, jehož nahradil František Výborný, v polovině listopadu převzal Mladou Boleslav Vladimír Kýhos místo Patrika Augusty.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články