Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

V duelu trápících se týmů Plzeň udolala Pardubice. Rozhodl nájezdový reparát Němce

Pět sérií nestačilo, v sedmé zařídil Plzni bod navíc Vojtěch Němec. První nájezd sice neproměnil, při reparátu už byl úspěšný a na ledě Pardubic Západočeši díky tomu zvítězili 3:2 v nájezdech v 19. kole hokejové extraligy. Svěřenci Ladislava Čiháka před utkáním prohráli čtyři zápasy, a tak zastavili černou sérii. Pardubice neuspěly počtvrté z posledních pěti utkání.

Hokejisté Plzně slaví branku na ledě Pardubic
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Jsem rád, že jsem v nájezdech něco chytil. Při těch minulých jsem byl strašný, tak jsem se snad teď vrátil do formy," uvedl brankář Dominik Frodl, jehož v nájezdech překonal jen Denis Kusý.

Až do deváté minuty se hrál opatrný hokej, ale gól Hollanda od modré čáry všechno změnil. Plzeňští při něm neúspěšně reklamovali postavení hráče v brankovišti, nicméně za necelou minutu dokázali srovnat, když se zblízka trefil dorážející Preisinger. Domácí Kusý následně označkoval jen břevno, a tak osamocený Allen otočil stav ve prospěch Škody.

Plzeň byla střelecky výrazně aktivnější, ale Dynamo dokázalo z minima šancí vytěžit vyrovnávací gól. V závěru první třetiny skončila ve Frodlově brance šikovná teč Poulíčka. To byla však na dlouhou dobu poslední gólová radost v hale. Ve druhé třetině ani jedna branka nepadla, i když šancí bylo k vidění dost.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Plzeň

Vedení mohl Pardubicím vrátit Treille, jenže ve stoprocentní šanci minul branku. Kacetla zaměstnala střela Stacha, kdy musel zasáhnout lapačkou. Domácí brankář měl o poznání více práce, ale Plzeň nedokázala svou převahu zúročit, přestože měla na rozdíl od soupeře k dispozici dvě přesilovky. S remízovým stavem nepohnul ani dorážející Kracík, který ztroskotal na Kacetlovi.

Ve třetí třetině se obě mužstva zaměřila hlavně na obranu a dlouho se hrálo bez větších příležitostí. Pardubice nezahrozily ani při své první přesilovce v utkání. Až po deseti minutách měl velkou šanci plzeňský Němec, ale chybu v pardubické obraně nepotrestal. Dynamo mohlo rozhodnout v závěru, ale Dušek svou šanci spálil a při následné přesilovce úřadoval Frodl. V oslabení provětral Kacetla také ujíždějící Straka.

Zápas za stavu 2:2 dospěl do prodloužení, do kterého si Pardubice přenesly 50 vteřin přesilovky čtyři na tři. Výhodu však nevyužily a stejnou možnost poté dostala i Plzeň. Hosté byli sice nebezpečnější, ale ani oni nájezdy neodvrátili.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 2:3 po sam. náj. (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Holland (Trončinský, Marosz), 18. Poulíček (Čáslava, Mandát) - 10. Preisinger (Čerešňák, V. Němec), 14. Allen (Eberle), rozhodující nájezd V. Němec. Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 8084.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Trončinský, Holland, Děrvuk, Hrabal, Čáslava - Skokan, Bubela, S. Treille - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Vondráček, Dušek, Perret - Mandát, Poulíček, Kusý. Trenéři: Kopřiva, P. Marek a Janecký.

Plzeň: D. Frodl - J. Kindl, Jones, Vráblík, Čerešňák, Allen, Kaňák - Gulaš, Kracík, P. Straka - V. Němec, Nedorost, D. Kindl - Kratěna, Preisinger, Stach - Eberle, Kodýtek, Indrák. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Ohlasy trenérů:

Břetislav Kopřiva (Pardubice):  "Na rovinu musím přiznat, že to je první utkání pode mnou, které jsme neodehráli dobře. Hlavně jeho úvod. Klobouk dolů před výkonem Plzně na začátku zápasu, byli nažhavení a odpočatí. My jsme měli v nohách těžké utkání v Brně. Postupně se mužstvo zvedalo, naštěstí se Plzeň neutrhla do většího vedení, a ve třetí třetině se hra vyrovnala. To už jsme stíhali, začali hrát zodpovědněji a postupně jsme se dopracovávali třeba i k výhře. Podruhé jsme selhali v nájezdech, ale po průběhu jsem s bodem spokojený."

Ladislav Čihák (Plzeň):  "Nebylo to pro nás nic jednoduchého, předtím jsme čtyři zápasy v lize prohráli. Ještě se to zkomplikovalo tím, že jsme ve středu nehráli. Pardubice tak byly rozehranější. Chtěl bych poděkovat mančaftu, že jsme dneska ubojovali dva body, a věřím, že se to odšpuntuje a herně ještě o něco zlepší. Musíme bojovat a z podobných zápasů získávat body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články