Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V duelu dvou trápících se týmů slavila Olomouc. Pardubice zůstávají poslední

Zápas 18. kola mezi Pardubicemi a Olomoucí nabídl jen tři branky, nakonec se z hubeného vítězství 2:1 v prodloužení radovali Hanáci. Skóre otevřel na východě Čech hostující Tomáš Dujsík, ale Radoslav Tybor si vynutil necelé tři minuty před koncem prodloužení. V něm ukončil nastavení už po 19 sekundách Pavel Musil.

Utkání Pardubice – Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Nebylo to po reprezentační přestávce úplně ono. V první třetině jsme šli brzy do vedení, to bylo fajn, ale bohužel se nám ho nepodařilo navýšit, přestože jsme měli pár vyložených šancí. V závěru třetí třetiny jsme se vinou vyloučení dostali pod velký tlak, ze kterého rezultoval vyrovnávací gól. Vážíme si každého bodu, který získáme, a já jsem rád, že máme dva," pochvaloval si olomoucký trenér Zdeněk Moták.

Úvod zápasu pojaly oba týmy velmi aktivně. Při svém druhém střídání minul ve velké šanci Tybor a následně si Strapáč málem srazil puk do vlastní branky. Olomouc rychle obrátila do útoku a po Irglově přistrčení se zblízka prosadil obránce Dujsík. Vypadalo to, že další góly budou následovat, ale opak byl pravdou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Olomouc

Při své premiéře v dresu Dynama se mohl uvést Knotek, jenže Konrád jeho možnost zneškodnil. Kacetlovi v závěru první třetiny nadělaly starosti pokusy Irgla a Olesze. Olomouc svou mírnou převahu nedokázala přetavit v další gól. Jeden z nejlepších zákroků večera předvedl pardubický gólman na začátku druhé části, kdy se roztáhl v brankovišti a zastavil střelu Klimka.

S brankovým půstem nepohnula ani vyloučení a po polovině utkání začalo ubývat brankových příležitostí. Nebezpečí tak hrozilo pouze po střelách z poměrně uctivé vzdálenosti. Kacetlovu branku přestřelil tvrdou ranou od modré čáry Škůrek a na opačné straně hřiště Konrád reflexivně vyrazil pokus Mandáta, který zakončoval ojedinělé přečíslení Dynama.

Olomoučtí hráči velmi dobře bránili a soupeře prakticky nepouštěli před Konráda. Až při přesilovce ve 49. minutě pálil Tybor z mezikruží do břevna a následný pokus Hovorky slovenský brankář zlikvidoval. Až tři minuty před sirénou se Dynamo dostalo k potřebnému tlaku a po Mandátově přihrávce zpoza branky srovnal Tybor.

Zápas dospěl do prodloužení, které trvalo pouhých 19 vteřin. Kacetl neudržel Klimkovu střelu a opuštěný kotouč pohotově dorazil do sítě Musil.

"Dneska to nebylo povedené utkání asi ani z jedné strany. Když dáte dvě minuty před koncem gól, mělo by vás to nakopnout i k vítěznému gólu, což se nám bohužel nepodařilo. Máme jen jeden bod, je to pro nás málo, ale popravdě jsme si ten druhý nezasloužili," uvedl domácí kouč Radek Bělohlav.

18. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 58. Tybor (Mandát) - 4. Dujsík (Irgl, Burian), 61. P. Musil (Klimek). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kis, Lučan. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 7218.

Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, D. Kindl - Harju, Mandát Hovorka - Blümel, T. Knotek, M. Látal - O. Matýs, Pochobradský, M. Beran - od 21. navíc M. Machač. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Irgl, Strapáč, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Skladaný, Kolouch, Olesz - Hecl, J. Knotek, V. Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články