Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V brankářském souboji Klouček předčil Maxwella a Pardubice přehrály Boleslav 3:0

Pardubicím se začíná doma dařit a zlepšenou formu na domácím ledě potvrdily také proti Mladé Boleslavi, kterou porazily 3:0 a připsaly si tak doma třetí výhru v řadě. Východočeši přerušili sérii šesti proher proti Středočechům, v brance se zaskvěl Milan Klouček, který pochytal všech 25 boleslavských pokusů a v mikrosouboji porazil Brandona Maxwella. Vítězný gól zařídil francouzský útočník Perret, po něm se prosadili také Ján Sýkora a Beran.

Pardubický brankář Milan Klouček v utkání proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

První třetina byla z obou stran čistě zahřívací a k tomu navíc velmi opatrná, takže příliš vzruchu nenabídla. Mladoboleslavští sice dominovali střelecky, jenže první náznak šance měl až v končící osmé minutě Musil. Klouček v pardubickém brankovišti byl pozorný. Domácí se pak ubránili i ve dvou oslabeních při trestech Trončinského a Jána Sýkory.

Ve druhé části se obrázek hry dlouho neměnil. Vybočila z něho jen velká příležitost Žejdla přesně po 25 odehraných minutách, jenže Klouček byl opět na místě. A připsal si tak jeden z nejdůležitějších zákroků z celkem 25, které mu statistici napočítali.

"Právě ve druhé třetině přišel i docela klíčový zásah, kdy mi to tam někdo tečoval před bránou mezi nohy. To už jsem si myslel, že je z toho gól. A puk zůstal fakt kousek od brankové čáry. Necítil jsem ho pod sebou a byl až někde u brusle," připomněl Klouček.

A tak přišel zčistajasna úder na druhé straně: Perret zkusil štěstí bekhendem a nikterak povedený pokus na bližší tyč propadl Maxwellovi až do sítě. "V utkání vidím dva klíčové momenty. V první třetině jsme měli dvě oslabení, ale hráči odvedli výbornou práci. Potom první gól. Byť se štěstím, ale šli jsme si pro něj," uvedl kouč vítězů Miloš Holaň.

Zvýšit mohli Dušek a poté i Treille, důležitý krok k tříbodovému zisku však Východočeši udělali až před blížící se druhou přestávkou. Nedovoleným bráněním jim k tomu dopomohl Kotvan, jehož pobyt na trestné lavici zkrátil z prostoru mezi kruhy bez přípravy střílející Ján Sýkora, jemuž ideálně nabil Marosz.

Na začátku třetího dějství dohrávali Středočeši téměř celou přesilovku z konce druhé třetiny, ale absolutně nic v ní nevymysleli. Ve 44. minutě dokázal domácí kapitán Rolinek i s jedním z hostujících hráčů na zádech zakončit souboj tváří v tvář proti Maxwellovi, ale neprostřelil ho.

Hosté mohli snížit v početní výhodě, jenže ani tentokrát domácí čtveřici před Kloučkem ničím nepřekvapili. Bývalý pardubický gólman Maxwell se pak hodně zahřál po prohřešku Pacovského, dvoubrankové vedení ale domácí přes několik dobrých pokusů od modré čáry nenavýšili.

Povedlo se to až po pěkné souhře celého třetího útoku Dynama v 52. minutě a zadovce Starého zakončujícímu Beranovi - 3:0. První výhru ve vzájemných utkáních od prosince 2015 už si pak Pardubičtí nenechali vzít.

"Co se Milana Kloučka týká, nevěděli jsme, jestli půjde do brány, měl nějaké zdravotní problémy. Až ve čtvrtek se po tréninku rozhodl, že chytat bude. Zaplaťpánbůh... To byl také důležitý faktor, mužstvo si začalo více věřit," všiml si Holaň. "Při zápase jsem to nijak necítil. A jsem samozřejmě rád, že jsem to rozhodnutí udělal," pousmál se Klouček.

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Perret (Tomášek), 38. J. Sýkora (Marosz, Cardwell), 52. M. Beran (Starý, Poulíček). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 6394.

Pardubice: M. Klouček - Cardwell, Wishart, Ščotka, Čáslava, Holland, Trončinský - J. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Tomášek, S. Treille - M. Beran, Poulíček, Starý - Vondráček, Bojko, Dušek. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Mladá Boleslav: Maxwell - J. Říha, Kotvan, Knot, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Hrdinka - M. Procházka, P. Holík, Klepiš - Orsava, Žejdl, Urban - Lenc, T. Knotek, P. Kousal - Pacovský, P. Musil, L. Pabiška. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Miloš Holaň (Pardubice): "Musím hráče v prvé řadě pochválit a poděkovat za práci, kterou za šedesát minut odvedli, včetně Milana Kloučka. Jedním z klíčových momentů bylo, že jsme v první třetině přestáli dvakrát výbornou přesilovku soupeře, na kterou jsme se připravovali. Dnes z ní nedal ani jediný gól díky naší obětavosti. Bylo to možná dost o tom prvním gólu. A já si říkám, že když mužstvo šlape, dře a blokuje střely, i to štěstí se k němu přikloní, což se promítlo u prvního gólu Perreta. Zarputilostí, jež gradovala ve třetí třetině, jsme si tři body zasloužili."

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Ke vší úctě k soupeři a jeho výborné hře jsme dnes nepředvedli dobrý výkon. Od prvního inkasovaného gólu jsme byli ve všem horší. Soupeř byl nachystaný na každý souboj, domácí měli větší křídla i větší chuť. Nám tohle chybělo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články