Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Boleslavi novou halu stavět nebudou, upřednostní rekonstrukci té stávající

Mladá Boleslav - Nová víceúčelová aréna v Mladé Boleslavi se v budoucích letech stavět nebude. Před rokem sice zástupci města naznačili, že o stavbě nového stadionu vážně uvažují, to už ale neplatí. Ve hře je postupné vylepšování současné haly, která byla otevřena v roce 1956.

Mladoboleslavský David Rittich se snaží chytit šanci Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Nechali jsme si vytvořit tři studie a následně o všem diskutovali. I s fanoušky, kteří ani zdaleka nebyli jednotní. Někteří například nechtěli, abychom jim brali jejich současný stadion, protože chtějí být blízko ledu a hráčům," uvedl náměstek primátora Daniel Marek. "Dohodli jsme se, že na nejbližší období opouštíme vizi stavby nové arény," konstatoval Marek, jenž je členem i představenstva klubu.

Svou roli hrála i ekonomická náročnost projektu. Všechny studie počítaly s investicemi více než 500 milionů korun. "Což by rozpočet města neunesl. Financování by muselo být vícezdrojové, museli bychom najít nějakého strategického partnera, získat dotace... Rozhodli jsme se proto jít cestou zkvalitnění našeho rodinného stánku," řekl Marek.

Město, které je majitelem zimního stadionu, tak bude nyní řešit jeho vylepšení. Připraveny jsou již projekty na zdokonalení zázemí pro hráče a postupně by se měl zlepšovat i komfort pro fanoušky. Hlavní částí budoucího projektu ale bude zvýšení kapacity. Středočeši totiž s ohledem na nedostatečný počet míst k sezení musejí každoročně žádat o výjimky z licenčního řádu extraligy.

"To je ale otázka na politickou debatu. Jedná se o desítky milionů korun a projekt ještě není připraven. Rád bych však tuto částku prosadil do rozpočtu na rok 2019, nebo 2020 za předpokladu, že se bude městu ekonomicky dařit," uvedl Marek, jenž ale považuje za reálnější, že se investice rozloží do většího počtu let. Když vše půjde dobře, stavební úpravy by mohly začít na jaře 2019.

Generální manažer klubu Jan Tůma nepovažuje změnu plánů na stavbu nové arény za problém. "Pro mě to není krok zpět, ale naopak spíše dopředu. Jak znám tyto vize, věřím, že by se nebylo za co stydět. Chceme, aby náš stadion byl i nadále útulný," řekl Tůma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články