Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Už mně došly nervy a zkrátka mě nebavilo ve 23 letech sedět doma, uvedl Chlapík

Extraligovou premiéru si ve sparťanském dresu odbyl v předehrávce 19. kola hokejové extraligy na ledě Liberce útočník Filip Chlapík. Třiadvacetiletá posila z NHL z týmu Ottawa Senators odehrála na křídle druhé sparťanské formace téměř 18 minut, do statistik se však zapsala pouze dvouminutovým trestem. Ani Chlapík tak nepomohl ukončit sparťanské trápení na soupeřových hřištích a z vítězství 3:2 se radoval domácí Liberec.

Filip Chlapík
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Šlo o můj první ostrý zápas asi po šesti nebo sedmi měsících. Nebylo to úplně snadné takhle zostra naskočit do nového týmu. Se spoluhráči jsem navíc absolvoval jen pár tréninků. Určitě je tam velký prostor ke zlepšení, jsem ale především rád, že jsem mohl konečně hrát," řekl Chlapík po utkání.

Rodákovi z Prahy skončila v Ottawě nováčkovská smlouva a nyní čeká na kvalifikační nabídku. Se Spartou se tak na angažmá domluvil trochu proti vůli kanadského klubu. "Moje angažmá se rodilo delší dobu. Ottawa mi původně zakázala hrát. Nechtěli dovolit, aby hráči z hlavní soupisky hráli v Evropě a riskovali tak nějaké zranění," uvedl Chlapík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Sparta

"Mně však vypršela smlouva a šel jsem do toho na vlastní riziko. Už mně došly nervy a zkrátka mě nebavilo ve třiadvaceti letech sedět doma na zadku a koukat na televizi. Chtěl jsem hrát a jsem rád, že mi to Sparta umožnila," řekl Chlapík, který se zatím dohodl na měsíčním angažmá.

"Já však doufám, že tu vydržím do té doby, než se rozjedou tréninkové kempy v Americe. Uvidíme, jak se všechno bude vyvíjet, a podle toho budeme reagovat," uvedl Chlapík, kterému k angažmá pomohl také náhlý konec Marka Kvapila ve Spartě.

"Moje angažmá se začalo řešit ještě v době, kdy Marek ve Spartě byl. Jeho odchod mi však určitě usnadnil cestu do sestavy a já musím svými výkony dokázat, že do ní patřím," připojil.

Premiéru na ledě Liberce, v jehož dresu v mládežnických letech úspěšně působil, si ale představoval lépe. Po výpadku ve druhé třetině musel se svým novým týmem skousnout porážku 2:3. "Určitě jsem chtěl svou premiéru v extralize oslavit vítězstvím. První a třetí třetinu jsme byli jasně lepším týmem. Ve druhé třetině jsme ale vypadli z role a tam jsme dle mého názoru zápas také ztratili," zhodnotil Chlapík.

"Po domácím vyrovnání na 1:1 jsme najednou byli trochu zaskočeni a mužstvo, jako je Liberec, to dokázalo potrestat. Do konce třetiny jsme inkasovali ještě další dvě branky a ve třetí části už jsme pak marně dotahovali," hledal příčinu sparťanského nezdaru hráč, který má v NHL na kontě 56 zápasů s bilancí pěti branek a šesti asistencí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články