Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Už jsme ani nevěděli, co je výhra, oddechl si Kacetl. Přispěl k ukončení série 13 proher

Podržel tým a pomohl mu k přerušení noční můry. Brankář Pardubic Ondřej Kacetl se podepsal celkem 33 úspěšnými zákroky pod zdařilé vystoupení v O2 areně proti Spartě, kde Dynamo zvítězilo 3:1. Východočeši si museli počkat takřka dva měsíce, než si mohli vychutnat vítěznou radost a ukončily sérii třinácti porážek.

Pardubický brankář Ondřej Kacetl
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Myslím, že jsme chtěli vyhrát daleko víc než domácí. Sráželi jsme se, bojovali, bylo tam srdíčko. V naší hře konečně bylo něco navíc, co nám předtím chybělo. Pravdou je, že už jsme ani nevěděli, co výhra je. Už je to hodně dlouho, co to Pardubice zažily... Samozřejmě perfektní pocit," radoval se Kacetl.

Kde se najednou vzala taková změna? "Chtěl bych pochválit celé mužstvo, protože jsme konečně plnili, co jsme měli. Poslední zápasy jsme měli ty pokyny také, ale neplnili jsme je. Teď konečně ano, tak se štěstíčko třeba otočí," přál si Kacetl.

Nezastíral, že některé z předchozích zápasů vypadaly v podání Dynama hodně špatně. "V jiných se nám třeba i dařilo, ale když se v tom při tolika prohrách babráte, hraje se špatně. Nelepí vám to, puk vám přeskakuje, děláte přitom vše pro úspěch. A i když dřete, stejně vám puk přeskočí hokejku v nepravou chvíli. Naštěstí už taková chvíle nepřišla," ulevil si osmadvacetiletý Kacetl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Pardubice

Hodně se mu zamlouvalo, jak Pardubičtí hráli jako jeden soudržný celek. "Všichni jsme si pomáhali, hráli jsme výborně dozadu, obětavě, spoustu střel jsme zblokovali a před bránou jsme to měli vyčištěné. Dopředu jsme využili brejky, před klukama opravdu klobouk dolů, jak to odmakali. Taková práce by nás měla zdobit každý zápas," prohlásil Kacetl.

Vyzdvihl dvougólového střelce Marka Hovorku za to, jak si došel pro třetí gól Dynama, byť šťastný s přispěním gólmana Matěje Machovského. "Po tak dlouhém oslabení si cením toho, že jsme našli sílu zaútočit a dát gól. Bylo to o tom, že jsme se nevzdali puku, co byl za brankou, a odehráli situaci do konce, což nám v posledních době chybělo," připomněl Kacetl.

Protože vyhrálo kompletní trio ze dna tabulky, pro Východočechy se toho přes plný bodový zisk až tolik nezměnilo. Dál ztrácí na předposlední Chomutov dva body.

"Vůbec nevím, jak se hrálo celé kolo, ale na to my se vůbec dívat nemůžeme. Víme, že jsme na konci s velkou ztrátou. Musíme se snažit vyhrát, co vyhrát půjde. Porážet soupeře a zvedat si tak sebevědomí, baráž samozřejmě nikdo hrát nechce. Rádi bychom dohnali týmy před sebou, ale je zřejmé, že baráž tam hrozí hodně," přitakal Kacetl.

Jemu samotnému pomáhá důvěra trenéra, který sází na jeho schopnosti bez ohledu na to, že tým prohrával. "Za to bych mu chtěl poděkovat, protože i když se nevyhrálo, tak jsem chytal dál. A to se pak chytá daleko lépe," uzavřel Kacetl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články