Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Už bych se chtěl zbavit nálepky žolíka, řekl třinecký střelec Cienciala

David Cienciala v úterý opět skóroval ve finálové sérii, ale tentokrát vítězství se spoluhráči z Třince neslavil. Šťastnou trefou v čase 57:53 sice nalil do řad Ocelářů obrovskou dávku naděje a vynutil prodloužení, ale v něm převážil skóre na stranu Liberce Tomáš Havlín.

David Cienciala (vpravo) slaví se spoluhráči z Třince gól ve finále proti Liberci
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Jsme samozřejmě zklamaní, ale je to 2:2. Je to stále otevřená série. Nikdo nečekal, že to bude 4:0 na jednu, nebo druhou stranu. Myslím si, že lidé se musí hokejem bavit," prohlásil Cienciala.

Třiadvacetiletý forvard skóroval v obou domácích zápasech finálové série, byť do nich znovu naskakoval jako třináctý útočník. "Už bych se chtěl zbavit nálepky žolíka, trvá to už pátým rokem," pousmál se hořce Cienciala.

"Úkoly jsou stejné. Vím, že se s klukama budeme točit, a chci plnit pokyny, které mi dá trenér. Snažím se být co nejvíce prospěšný pro tým. Myslím, že jsem v základu furt, jiné by bylo, kdybych nehrál. Je mi jedno, jestli jsem v první lajně nebo jsem napsaný jako třináctý útočník," namítl Cienciala, jenž včera strávil na ledě 15 minut a 36 sekund.

Cienciala dokázal prolomit libereckou defenzivu těsně před koncem dorážkou ze záporného úhlu, kterou si nešťastně srazil za záda gólman Roman Will. "I takové góly padají, že si tam puk brankář kopne. Zbývaly dvě minuty do konce, všechno jsme házeli na branku a zrovna to tam spadlo," popsal Cienciala, jenž puk šťastně za Willa procedil už v pondělí. "Nevím, jestli mi to jde, byly to dva šťastné góly. Je to i o štěstí a včera ho měl Liberec."

Třinec měl ve čtvrtém finále většinou navrch. Šancí si vytvořil dostatek, ale nakonec tahal za kratší konec možná i kvůli tomu, že nevyužil přesilové hry včetně pět na tři.

"Nevím, jestli si nás více hlídali, ale chyběla nám přesná přihrávka. Docela jsme puk po sobě házeli. I tak to někdy je. Někdy to jde a jindy ne. Nesmíme se položit, že nám to včera nešlo. Příští zápas nám to zase může vyjít. Je to 2:2 a jedeme do Liberce. Myslím, že je to super finálová bitva," zakončil Cienciala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články