Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

Útočník Doktor dostal čtyřzápasový trest za faul na Percyho

Olomoucký útočník Jakub Doktor dostal čtyřzápasový trest za faul na vítkovického obránce Stuarta Percyho v nedělním zápase 3. kola hokejové extraligy. Jedno utkání musí vynechat bek Hradce Králové Martin Pláněk, kterého disciplinární komise soutěže potrestala za faul na libereckého útočníka Filipa Jansu.

Hokejisté Olomouce
zdroj: ČTK

Doktor fauloval Percyho ve 12. minutě utkání a rozhodčí Antonín Jeřábek a Filip Vrba jej poslali s vyšším trestem předčasně do kabin za vražení na mantinel. Sedmadvacetiletý útočník nesmí nastoupit do zápasů proti Českým Budějovicím, Brnu, Litvínovu a Spartě. Do sestavy Hanáků se může vrátit v pátek 4. října v utkání 8. kola proti Hradci Králové.

Ani Pláněk nedělní utkání proti Liberci nedohrál. Rozhodčí Adam Kika a Lukáš Květoň jej poslali do šatny ve 43. minutě za faul kolenem. Třiatřicetiletý bek dostal od předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka navíc pokutu ve výši 10 procent měsíční mzdy.

O stejnou část mzdy přijde liberecký brankář Petr Kváča, který dostal pokutu za nafilmovaný pád. Sedmadvacetiletý gólman podle Ujčíka přihrál střet s Patrikem Miškářem ve 31. minutě. Kváča dostal v zápase dvouminutový trest.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články