Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Utne Sparta bodovou šňůru Třince? Zlín chce proti Vítkovicím napravit smolně ztracený duel

Suverénovi a lídrovi hokejové extraligy Třinci se v této sezoně ještě nestalo, aby z utkání odešel bez bodu. Sérii úspěšných zápasů chce natáhnout i proti třetí Spartě, kterou přivítá ve 23. kole. Druhá Plzeň, která dlouho vedla, bude o návrat do čela tabulky usilovat v Liberci, neboť na Oceláře ztrácí jen dva body. Zlín by rád dal zapomenout na předchozí zápas doma s Karlovými Vary ztracený dvě sekundy před závěrečnou sirénou, nyní hostí Vítkovice. Zápas Beranů a Ostravanů sledujte živě od 16:55 a od 21:45 souhrn kola v pořadu Buly.

Útočníci Třince Tomáš Marcinko a Aron Chmielewski dotírají na obranu Sparty
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinec sbírá vítězství jako na běžícím pásu a dostal se do vedení i přesto, že jeho nejbližší soupeři odehráli o tři až čtyři zápasy více. Oceláři zabodovali ve všech třinácti odehraných utkáních. "Těší nás to, samozřejmě. Hra sice v posledním utkání proti Hradci nebyla úplně taková, jak bychom si představovali, ale i tak jsme to utkání zlomili a to je pro psychiku důležité. Věříme, že v tom budeme pokračovat i v dalších kolech," řekl trenér Václav Varaďa, který se ale musí obejít bez zraněného zkušeného útočníka Vrány.

Pražané sice drží postavení v nejvyšším patře tabulky, ale potýkají se s výkyvy. "Jeden zápas odehrajeme výborně, ve druhém je to naopak. Věřím, že smůlu brzy prolomíme. V Třinci nás čeká těžká prověrka. Zlepšit se musíme ve všech směrech, abychom se dostali zpátky na vítěznou vlnu a udrželi výkony nahoře. Chceme jít do každého zápasu na sto procent s čistou hlavou. Věřím, že se zlepšíme a budeme si moct opět společně vychutnat radost z vítězství," prohlásil kapitán Michal Řepík.

Bílí Tygři se před duelem s Plzní vrátili z víkendového tripu z Třince a Brna bez bodu, ale jejich nálada úplně na bodu mrazu nebyla: "Krize je asi příliš silné slovo. Herně jsme i v těchto zápasech vypadali dobře, ale nejsme produktivní," řekl trenér Patrik Augusta.

Během návratu domů a jednoho předzápasového tréninku nemá moc prostoru něco vymyslet. "Už po Třinci jsme v naší hře změnili některé detaily a teď v tom budeme pokračovat," naznačil Augusta. "V Brně jsme o gól prohráli, ale měli jsme vyhrát, tak snad se to proti Plzni otočí."

Plzeň má za sebou sobotní střelecké probuzení s Vítkovicemi (6:3), přesto mají Indiáni na čem pracovat. "Musíme se vyvarovat zbytečných faulů," uvedl kouč Ladislav Čihák. "Pro nás to bude další prověrka, protože Liberec je silný a ambiciózní mančaft. Určitě budeme chtít podat dobrý výkon, samozřejmě to vyplyne z toho, co soupeři dovolíme my a naopak. Věřím, že nás čeká kvalitní bruslivé utkání s velkým množstvím soubojů. Nebudou chybět ani emoce," očekává Čihák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Vítkovice

Hradec Králové zažívá slabší období, utnout ho může proti Brnu. "Extraliga je vyrovnaná a my potřebujeme sbírat body s každým. O to více teď, když jsme třikrát po sobě nebodovali," zdůraznil univerzál Radek Pilař. "Musíme však zjednodušit hru a tlačit se více do brány, protože za poslední zápasy jsme těch gólů moc nedali. A to je samozřejmě špatně. Chybí nám i trochu více klidu na hokejce," všiml si Pilař.

Kometa postupně začíná strašit týmy z čela tabulky. Poznala to Plzeň a Liberec, nyní by mohl být na řadě Hradec Králové. Chybět bude zraněný obránce Bartejs, který v úvodu duelu proti Liberci dostal pukem do hlavy. "Máme za sebou dva zápasy s plným ziskem, tým se rozjel a maká naplno, chceme v tomto trendu pokračovat," řekl trenér Jiří Horáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec

Zlín se chce v duelu s Vítkovicemi odpíchnout od toho, co bylo v neděli proti Karlovým Varům dobré, ale nepovedlo se výsledkově, poté co Berani přišli o minimálně bod dvě sekundy před koncem. "Byly tam ale správné věci, měli jsme zakončení, dařily se přesilovky, bojovali jsme. Na tom lze stavět a náš plán nebudeme měnit," uvedl trenér Robert Svoboda před dalším pokusem o první domácí výhru za tři body.

Vítkovice přivezly z tripu na západě Čech bod a ve Zlíně v úterý završí šňůru pěti venkovních utkání. "Opět proti nám stojí soupeř, který v minulém utkání inkasoval tvrdou ránu, což ztráta zápasu dvě sekundy před koncem třetí třetiny je. Znovu tedy půjdeme proti týmu, který bude i tímto o to motivovanější. Nezapomínáme také na fakt, že Zlín je tradičně doma velice silný v přesilových hrách, z čehož pro nás plyne co nejvíce se vyvarovat faulů, co nejvíce dodržovat herní disciplínu, což se nám v předešlých utkáních bohužel moc nedařilo," řekl trenér Mojmír Trličík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Karlovy Vary

Olomouc utnula sérii tří porážek na ledě nováčka v Českých Budějovicích. Doma vyhráli Hanáci před kláním s Karlovými Vary jen dva zápasy ze sedmi. "Po psychické stránce taková výhra pomůže, ale musíme na ni navázat," konstatoval útočník Jan Káňa.

Karlovarští po výprasku v Mladé Boleslavi 4:11 další dva následující duely vyhráli. "Abychom uspěli, musíme rozhodně podat konzistentnější výkon než ve Zlíně. Tam jsme sice vyhráli, ale dvakrát jsme prohrávali. To se nám nesmí v úterý stát. Olomouc když vede, tak urputně brání a je strašně těžké se prosadit. Zavře střední pásmo a jeho dobývání je pak velmi složité," varoval asistent trenéra Tomáš Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Olomouc

V souboji dvou celků ze dna tabulky Pardubice přivítají doma České Budějovice. Jihočeši mají na Dynamo manko jediného bodu. "Pardubice jsou jedním z týmů, které se pohybují okolo nás, o to důležitější zápas to bude," podotkl obránce Jakub Suchánek.

Na ledě Litvínova se odehraje bitva týmů s lepšící se formou. Tým Vervy se pokusí přibrzdit Mladou Boleslav, která odehrála poslední tři zápasy bez ztráty jediného bodu při celkovém skóre 17:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články